Gå til sidens hovedinnhold

- Premier League-klubber i krise kan bli tvunget til å ta opp gigantlån

Flere klubber sliter som følge av koronautsatte kamper, skriver The Mirror.

Premier League-klubbene ønsker å fullføre sesongen, men det er ingenting som tyder på at britiske myndigheter vil tillate fotballkamper med det første.

Uten TV- og billettinntekter blør Premier League-klubbene penger, og ifølge The Mirror taper én klubb ni millioner pund i uka som følge av koronakrisen.

- Må ta opp gigantlån

Avisen hevder klubben kan bli tvunget til å ta opp et lån på 100 millioner pund for å dekke tapene sine.

Dette skjer blant annet fordi klubbene fremdeles må betale lønn til spillerne - til tross for at inntektsgrunnlaget er borte.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

I tillegg kan klubbene ende opp med å måtte betale tilbake svimlende 750 millioner pund til rettighetshavere dersom sesongen ikke fullføres.

Arsenal-spillerne skal allerede ha gått med på lønnskutt på 12,5 prosent, meldte The Times før helgen, og flere klubber må trolig følge etter.

- Kun tre klubber kan kjøpe

Tidligere Liverpool- og Tottenham-direktør Damien Comoli mener kun tre klubber vil ha muligheten til å signere spillere i sommer.

- Vi kommer nok til å se veldig lite overgangsaktivitet. Det kan hende vi får se byttehandler og lån, og jeg tror vi kommer til å se en massiv nedgang i overgangssummer, sier Comoli til Sky Sports.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

- Jo lenger denne krisen pågår, jo flere klubber kommer til å beginne seg i en vanskelig situasjon økonomisk. Det første som kommer til å påvirkes er spillernes godtgjørelse, det andre er overgangssummer, sier Comoli videre.

Comoli frykter nå at Premier League-kamper med tilskuere på tribunen blir en realitet først i 2021.

Kommentarer til denne saken