RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Premier League-manager sparket

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Sesongens tredje manager har fått sparken i Premier League.

Tirsdag kveld ble Gary Megson (50) buet av banen etter at Bolton spilte 2-2 hjemme mot Hull.

- Megson out, sto det på plakater fansen holdt opp.

Rotet bort 2-0...
Onsdag fikk fansen det som ønsket. Da ble Megson sparket fra jobben. Bolton rotet bort en 2-0-ledelse mot Hull, og dermed var Megsons 26 måneder lange managerjobb i Bolton over. De avslutter 2009 på nedrykksplass i Premier League.

- Avgjørelsen ble tatt på grunn av klubbens tabellplassering midtveis i sesongen, skriver klubben på sin nettside.

Megson har aldri vært spesielt populær hos fansen, og det til tross for at han reddet klubben fra nedrykk da han overtok etter Sammy Lee i oktober 2007. I fjor endte Bolton på 13. plass, men mange supportere har hele tiden gitt uttrykk for at de ikke har hatt tillit til at Megson kunne føre Bolton noe videre. Statistikken det siste året kan tyde på at de har rett. Bolton vant nemlig kun åtte seriekamper i 2009, og sto kun med én seier på sine siste ti seriekamper. Samtidig skal det sies at laget sto med én seier og tre uavgjorte på sine fire siste kamper.

Det var imidlertid ikke bra nok. Megson er den tredje Premier League-manageren som får sparken denne sesongen. Portsmouths Paul Hart var førstemann som måtte gå. Det skjedde i november. Så fikk Mark Hughes sparken som Manchester City-manager tidligere i desember.

Evans og Wigley
Assistent Chris Evans og trener Steve Wigley får ansvaret i Bolton til en ny manager er på plass. Med mindre en ny manager er på plass innen helga, får de to dermed ansvaret for å lede Bolton i helgas FA-cupkamp mot Lincoln.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere