Gå til sidens hovedinnhold

Premier League reagerer på bråket ved Old Trafford: - Det finnes ingen unnskylding!

Storkampen mellom Manchester United og Liverpool er utsatt til en annen dag. Premier League reagerer på supporteres oppførsel.

Manchester United-supportere demonstrerte i flere timer mot klubbens amerikanske eiere før det planlagte storoppgjøret mot Liverpool søndag ettermiddag.

Det oppstod etter hvert amper stemning mellom enkelte supportere og politi, og søndag kveld kom bekreftelsen om at kampen blir flyttet til en annen dag.

- Dette er en kollektiv avgjørelse tatt av politiet, klubbene, Premier League og lokale myndigheter, heter det i en uttalelse fra Premier League.

Les også: Kaotiske scener i Manchester

I samme uttalelse kritiserer Premier League oppførselen til enkelte av demonstrantene.

- Vi forstår og respekterer at følelense kan ta overhånd, men vi fordømmer all bruk av vold, hærverk og invadering, skriver Premier League.

- Handlingene til en minoritet i dag finnes det ingen unnskyldninger for, heter det videre i uttalelsen.

Ligaen skriver også at de har sympati med politiet og sikkerhetsvaktene som måtte håndtere den farlige situasjonen som oppstod ved Old Trafford.

- Det hører ikke hjemme i fotballen, skriver Premier League.

Det er foreløpig usikkert når kampen mellom United og Liverpool nå vil bli spilt.

Les også: Neville langer ut mot United-eierne

Pågikk i mange timer

Demonstrasjonene startet allerede tidlig søndag ettermiddag da flere supportere møtte opp både ved Old Trafford og utenfor Lowry Hotel i Manchester der spillerne bor før kamper.

Enkelte fans tok seg også inn på gressmatten på Old Trafford.

Da politiet senere aksjonerte mot supporterne for å bryte opp forsamlingene ble det svært amper stemning mellom enkelte fans og politi.

Videoklipp og bilder fra Old Trafford viser blant annet flasker som blir kastet mot politiet.

Var varslet

Det var på forhånd blitt varslet at supportere vil protestere mot klubbens eiere etter at de nylig tok del i planene om å danne den mye omtalte europeiske Super League.

Planene ble imidlertid stoppet etter voldsomme reaksjoner fra fotballsupportere over hele verden.

Flere av klubbene har beklaget og gjort det klart at de ikke lenger akter å ta del i Super League, men mange supportere virker ikke å ha tilgitt eiernes involvering.

Et stort antall Manchester United-fans har allerede i mange år vært kritiske til den amerikanske Glazer-familien som eier klubben.

Nå virker planene om Super League å ha fått begeret til å renne over for deler av fansen.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren