*Nettavisen* Sport.

Premier League-sjefen etter å ha sett Bundesliga i helgen: - Dette var til stor hjelp

MED MASKE PÅ: Thorgan Hazard fikk på seg ansiktsmaske kort tid etter at kampen mot Schalke 04 var slutt.

MED MASKE PÅ: Thorgan Hazard fikk på seg ansiktsmaske kort tid etter at kampen mot Schalke 04 var slutt. Foto: Martin Meissner/pool (Pa Photos)

Premier League håper å følge i Bundesligaens fotspor når klubbene gjenopptar fellestreningen tirsdag.

19.05.20 09:18

Oppstarten av tysk Bundesliga denne helgen har gitt Premier League-direktøren Richard Masters troen på at også sesongen i den engelske toppdivisjonen kan fullføres.

Bundesliga var den første, store, europeiske ligaen som satte i gang med kamper igjen etter koronakrisen, og Premier League-klubbene håper å følge etter, med treningsoppstart tirsdag.

- Tyskerne er helt klart noen steg foran oss, og vi kan lære av dem og av å se at de får selvtillit av sin suksess, sier Masters ifølge The Mirror.

Klikk på bildet for å forstørre. STYRKET I TROEN: Richard Masters tror Premier League-sesongen kan fullføres, etter å ha sett hva tyskerne har fått til.

STYRKET I TROEN: Richard Masters tror Premier League-sesongen kan fullføres, etter å ha sett hva tyskerne har fått til. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

- Å se at det spilles, kvaliteten på fotballen, observere totaltpakken bak stengte dører og hvordan det ble vist på TV, var virkelig til hjelp for Premier League og våre øvrige kollegaer i Europa. Dette var til hjelp, og det gir oss selvtillit, med tanke på at vi selv skal kunne fullføre sesongen.

Premier League-klubbene har nå fått tillatelse til å gjenoppta trening, uten kontakt, fra og med tirsdag klokken 15.00.

Les også: Agenten: Derfor vraket Haaland Juventus

Ifølge Daily Mail og The Mirror, vil Premier League-ledelsen sende spioner til treningsanleggene for å forsikre seg om at klubbene følger smittervernreglene.

Spillerne skal ikke trene lenger enn 75 minutter i starten, og GPS-utstyr skal være med på å kontrollere at tidsbegrensingen ikke overskrides.

- Vi kan etterspørre video og GPS-data fra treningsøktene. Vi ser også på å sette sammen team som kan gjøre inspeksjoner på treningsanleggene, uten forvarsel, sier Premier League-toppen Richard Garlick til The Mirror.

Det er planlagt to møter for Premier League-klubbene denne uken. På tirsdag skal det stemmes om når de skal gå over i fase to av treningen. Torsdag er de tventet at det skal stemmes om oppstartsdato.

12. juni er satt som et foreløpig utgangspunkt, men ifølge britiske medier er det sannsynlig at det blir utsatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag