RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images / All over Press

Premier Leagues 10 beste spisser

Gianfranco Zola, Dennis Bergkamp, Alan Shearer og Ruud van Nistelrooy. Premier League har utvilsomt hatt sin andel av legendariske angrepsspillere opp gjennom årene.

Heller ikke denne sesongen er offensive kvalitetsspillere mangelvare i det mange regner som verdens beste fotballiga.

Luis Suarez, Sergio Agüero og Daniel Sturridge har alle vist fantastisk form og står med åtte scoringer hver i årets sesong. Alle disse når imidlertid ikke opp til pallen i vår kåring.

Vi har tatt en titt på ligaens beste angrepspillere og rangert disse fra én til ti. Det eneste vi garanterer, er at ikke alle er enige med oss.

10. Alvaro Negredo
Klubb: Manchester City
Alder: 28
2013-2014: 7 (4) kamper - 4 mål

28-åringen hadde banket inn tosifret antall mål i seks sesonger på rad, da Manchester City kom på banen og hentet den storvokste spissen til Premier League før denne sesongen. Med Sergio Agüero, Edin Dzeko og Stevan Jovetic som konkurrenter, er det trangt om plassen, men Negredo har allerede vist sin verdi for Manuel Pellegrini. Etter å ha blitt plassert på benken i de tre første kampene, har Negredo fått startplass i sju av de åtte siste Premier League-oppgjørene. Han har vist seg vanskelig å hanskes med for motstandernes forsvarsspillere og er en solid avslutter både med bein og hode. Foreløpig står han med fire scoringer i ligaen og ser ut til å samarbeide godt med samtlige av sine angrepsmakkere. Negredo vil trolig vokse seg enda større i City-trøya med tiden.

9. Loic Remy
Klubb: Newcastle United
Alder: 26
2013-2014: 8 (1) kamper - 7 mål

Franskmannen ble hentet til Queens Park Rangers for å redde klubben fra nedrykk til Championship forrige sesong. Remy leverte varene og scoret seks mål på 14 kamper, men det var ikke nok til å redde Harry Redknapps lag fra nedrykk. Det virket opplagt at en spiller av Remys klasse ikke kom til å bli med laget ned en divisjon, og i starten av august ble det klart at Newcastle hadde sikret seg 26-åringen. Forventningene til den tidligere Marseille-spissen var store og foreløpig har han levert varene til de grader. Sju mål på ni kamper er fasiten så langt og gjør Remy til Newcastles soleklare toppscorer. Farten til den franske landslagsspilleren gjør ham til en trussel for ethvert forsvar i Premier League.

8. Olivier Giroud
Klubb: Arsenal
Alder: 27
2013-2014: 11 kamper - 5 mål

Olivier Giroud slet med å få fart på sin Arsenal-karriere etter overgangen fra Montpellier i fjor sommer. Spissen brant sjanse på sjanse i sine første kamper, og mange Arsenal-fans klødde seg i hodet og begynte å lure på om Arsène Wenger hadde bommet kraftig da han hentet landsmannen til Emirates. Arsenal-manageren var imidlertid klar på at Giroud måtte få tid til å blomstre. Denne sesongen har han gjort nettopp det. Selv om det er Aaron Ramsey som naturlig nok har fått mest omtale for sin fantastiske høstsesong, har Giroud utvilsomt også levert varene på topp for Arsenal. På elleve Premier League-kamper har det blitt fem scoringer og fire assists. Med assistanse fra nyankomne Mesut Özil kan Giroud fort blande seg inn blant de mestscorende i ligaen denne sesongen.

l

7. Christian Benteke
Klubb: Aston Villa
Alder: 22
2013-2014: 8 (1) kamper - 4 mål

Hadde det ikke vært for Christian Benteke, er det liten tvil om at Aston Villa hadde rykket ned fra Premier League for første gang forrige sesong. Belgieren banket inn 19 mål og sørget for at Villa havnet fem poeng over nedrykksstreken da sesongen var over. Villa-fansen var naturlig nok engstelig da stjernespissen ga uttrykk for at han ville forlate klubben i sommer. Derfor var gleden også stor da det ble klart at han hadde skrevet under på en ny kontrakt likevel. 22-åringen fortsatte der han slapp forrige sesong og banket inn to mål i seriepremieren mot Arsenal. Senere har det blitt ytterligere to mål på spissen, mens Villa har sett sterkere ut enn det gjorde i fjor. For øyeblikket er Benteke inne i en liten måltørke, men vi regner med at det snart løsner.

6. Romelu Lukaku
Klubb: Everton (På lån fra Chelsea)
Alder: 20
2013-2014: 6 (3) kamper - 5 mål

Romelu Lukaku ble tidlig i sin Anderlecht-karriere pekt ut som et spisstalent som en dag ville bli en angrepsspiller i verdensklasse. Belgieren har nå blitt 20 år gammel og viser tegn på at han kan ta det steget veldig snart. Mange Chelsea-fans er nok forundret over at José Mourinho har valgt å låne ham ut til Premier League-rival Everton denne sesongen. Everton-fansen er nok på sin side rimelig godt fornøyd med akkurat det. Etter å ha debutert for Merseyside-klubben i slutten av september, har det blitt fem scoringer på Lukaku. Fysikken og avslutningsferdighetene gjør ham til en spiller det gjør særdeles vondt å møte. Det er liten tvil om at kraftspissen har potensial til å bli Chelseas nye Didier Drogba.

5. Wayne Rooney
Klubb: Manchester United
Alder: 28
2013-2014: 9 (1) kamper - 5 mål

Wayne Rooney var en av de selvskrevne navnene på denne listen og har nok vært det hos de fleste fotballeksperter de siste ti årene. Det har vært perioder der fans og eksperter har tvilt på 28-åringen. Vil han la suksessen gå til hodet? Hvorfor hinter han om at han vil bort? Blir han en ny Gazza? Hver gang noen har tvilt, har Rooney slått tilbake og vist at han hører hjemme blant de aller beste. Samarbeidet med Robin van Persie sikret gull i Sir Alex Fergusons avskjedssesong, og duoen gjør fremdeles hverdagen vanskelig for Javier Hernandez, som også ønsker mer spilletid. Ikke bare er Rooney en god avslutter, han har også vist seg som en glimrende tilrettelegger, med en solid dødballfot. Det fikk også Arsenal erfare da Rooney serverte Robin van Persie forrige helg.

4. Daniel Sturridge
Klubb: Liverpool
Alder: 24
2013-2014: 11 kamper - 8 mål

Birmingham-gutten ble spådd en lysende framtid da han gikk gjennom ungdomssystemet til Manchester City. Unggutten var et mareritt for motstanderne, og det var bare et spørsmål om tid før han skulle slå gjennom på A-laget. Dessverre ble det svært begrenset med muligheter for Sturridge, som reiste videre til Chelsea. Til tross for gode prestasjoner, spesielt i 2011-2012-sesongen, ble han i fjor vinter solgt videre til Liverpool. Tillit gjør underverker for en spiller som allerede innehar talentet som Sturridge gjør, og årets sesong har så langt vært et langt show fra spissduoen Suarez/Sturridge. 8 mål på 11 kamper er fasiten så langt for sistnevnte, og dette er etter alt å dømme bare begynnelsen.

3. Robin van Persie
Klubb: Manchester United
Alder: 30
2013-2014: 9 (1) kamper - 7 mål

Robin van Persie skapte stort oppstyr blant Arsenal-fansen da han forlot Emirates til fordel for Old Trafford Manchester United forrige sommer. Det endte, ikke uventet, med braksuksess, 26 ligamål og seriegull i hans første sesong under Sir Alex Ferguson. Nederlenderen er blant verdens aller, aller beste avsluttere og leverer scoringer på bestilling. Så langt i år har det blitt sju ligamål på ti kamper i et United-lag, som har slitt litt mer enn mange fans hadde håpet denne sesongen. Nå nærmer det seg imidlertid to måneder siden forrige tap i serien, og duoen van Persie/Rooney begynner å gjøre hverdagen litt lettere for David Moyes. Van Persie ligger ett mål bak tetduoen i denne kåringen og blir nok å regne med helt inn i toppscorerkampen også denne sesongen.

2. Sergio Agüero
Klubb: Manchester City
Alder: 25
2013-2014: 9 (1) kamper - 8 mål

De fleste norske Premier League-entusiaster husker den siste serierunden i 2011-2012 og Øyvind Alsakers stemme som ropte «Aguero! Aguero! Aguero! Aguero!» da argentineren avgjorde seriemesterskapet til Manchester Citys fordel, rett foran snuta på byrival Manchester United. 23 scoringer ble det på 25-åringen i hans første Premier League-sesong. Året som fulgte ble litt tyngre, og City klarte ikke å forsvare tittelen fra året før. Roberto Mancini måtte gå og nå ser det ut til at Aguero stortrives under Manuel Pellegrini. Bare Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic har scoret flere mål i Champions League denne sesongen, og Aguero netter som vanlig jevnt og trutt også i ligaen. Kan han skyte City til enda et seriegull?

1. Luis Suarez
Klubb: Liverpool
Alder: 26
2013-2014: 6 kamper - 8 mål

Uruguayaneren sto over sesongens første kamper som følge av suspensjonen han fikk da han bet Branislav Ivanovic forrige sesong. Det Suarez har vist på banen etter comebacket mot Sunderland i slutten av september, er intet annet enn helt rått. Det var mye støy og snakk om at han ønsket seg bort i sommer, men inntil videre ser det ut til at han har slått seg til ro i Liverpool. Kanskje er det også det lureste han kan gjøre hvis han ønsker å spille Champions League-fotball neste sesong? For duoen Sturridge/Suarez kan fort finne på å skyte Liverpool helt til topps hvis de kan fortsette å produsere på denne måten resten av sesongen. Vi mener at Luis Suarez per i dag er Premier Leagues beste spiss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere