RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Premier Leagues 10 største talenter

Sist oppdatert:
Wayne Rooney er ikke Premier Leagues største talent. Han må nøye seg med en andreplass i TV 2 Nettavisens kåring av ligaens største talenter. Se listen her.

Alle spillere som er i Premier League denne sesongen, og er født i 1984 eller senere, var med i vår betraktning da vi satte sammen listen over Premier Leagues ti største talenter.

Fire av de ti på listen er allerede superstjerner i vår fotballgale verden. Og etter TV 2 Nettavisens mening er det aller største talentet en Manchester United-spiller. Mens erkerivalen Liverpool litt overraskende er totalt fraværende på listen.

Anthony Le Tallec er ikke med i vurderingen, av den enkle grunn at han heller ikke er med i vurderingen til Rafael Benitez. Le Talent, som han kalles, er på utlån i St. Etienne denne sesongen.

Av andre spennende talenter som ikke fikk plass på listen nevner vi: Ben Watson (Crystal Palace), Darren Ambrose (Newcastle), Darren Fletcher (Manchester United), Gael Clichy (Arsenal), James McEveley (Blackburn), Darren Potter (Liverpool), James Milner (Newcastle), Florent Sinama-Pongolle (Liverpool) og Reto Ziegler (Tottenham).

Du vil muligens ha sterke meninger om listen. Bruk i så fall Veggavisen.

10. Wayne Routledge (Crystal Palace): En liten, frekk og rask ving som for lengst har etablert seg i A-laget til Palace. Denne sesongen har 19-åringen satt sine spor i Premier League for første gang. Det har gått aldeles utmerket. Bare tre spillere i ligaen har flere målgivende pasninger enn Routledge.

Statistikk: 15 ligakamper, 1 mål, 5 målgivende, 6.73 på børsen.

9. Glen Johnson (Chelsea): Får lite spilletid blant stjernegalleriet på Stamford Bridge, men forventes å skifte klubb når overgangsvinduet åpner i januar. Det kan sette fart på karrieren igjen. Johnson er, sin unge alder til tross, svært aktuell for Englands landslag. Den offensive høyrebacken vil med mer spilletid garantert markere seg i Premier League i fremtiden - enten det blir i Chelsea eller i en annen klubb. For potensialet hans er enormt.

Statistikk (2004/05-sesongen):
Chelsea: 2 ligakamper, 8.00 på spillerbørsen.
England: 1 landskamp.

8. Collins John (Fulham): En lovende spiss som nettopp har fylt 19 år. Liberia-fødte John kom fra FC Twente i januar, og åpnet karrieren i Fulham med fire mål på tre kamper. Har U-landskamper for Nederland.

Statistikk (2004/05-sesongen): 12 ligakamper, 2 mål, 6.10 på spillerbørsen.

7. Arturo Lupoli (Arsenal): En 17 år gammel italiener som scorer mål på bestilling for Arsenals reserve- og juniorlag. Snart gjør han nok det samme i Premier League.

Statistikk: 2 kamper og 2 mål i ligacupen. 12 kamper og 12 mål for reserve- og juniorlaget.

6. Stewart Downing (Middlesbrough): Boro-manager Steve McClaren ville takket nei om han fikk tilbud om å bytte bort Downing mot Ryan Giggs. Det sier det meste. Downing har allerede markert seg med scoringer og driblinger som har fått fotballekspertene til å finne frem de største lovvordene. Han er allerede ønsket av Manchester United, og også Arsenal finsikter den lovende vingspilleren.

Statistikk: 12 ligakamper, 3 mål, 4 målgivende, 6.83 på spillerbørsen.

5. Robert Huth (Chelsea/Tyskland): Denne 20 år gamle tyskeren er i ferd med å etablere seg på det tyske landslaget. Men i Chelsea er han bak Ricardo Carvalho, John Terry og William Gallas i midtstopper-køen. Huth bør derfor håpe at han blir solgt i januar.

Statistikk:
Chelsea (2004/05): 3 innhopp i ligaen.
Tyskland: 4 landskamper.

4. Francesc Fabregas (Arsenal/Spania): Bare 17 år gammel, men allerede i stand til å bestemme tempoet i en Premier League-kamp. Fabregas har imponert stort med sitt blikk og sine pasninger denne sesongen.

Statistikk: 13 ligakamper, 1 mål, 3 målgivende, 7.09 på spillerbørsen.

3. Arjen Robben (Chelsea/Nederland): Var en av Nederlands absolutt beste spillere under forrige EM-sluttspill i Portugal. Med sin enorme hurtighet, og kreative dribleraid, har han storspilt for Chelsea de siste kampene. Robben var for omlag ett år siden så og si klar for Manchester United, men Chelsea trakk det lengste strået i siste sekund. Det angres det neppe på i korridorene på Stamford Bridge den dag i dag.

Statistikk:
Chelsea (2004/05-sesongen): 6 ligakamper, 2 mål, 2 målgivende, 7.50 på børsen
Nederland (hele 2004): 8 landskamper, 2 mål.

2. Wayne Rooney (Manchester United/England): Han har såvidt fylt 19 år, men er allerede blant verdens beste spillere. Rooney fremstår som et ferdig produkt. Han blir neppe kjappere, sterkere eller tøffere enn han allerede er.

Statistikk:
Manchester United: 8 ligakamper, 3 mål, 1 målgivende, 6.71 på børsen
England (hele 2004): 11 landskamper, 6 mål.

1. Cristiano Ronaldo (Manchester United/Portugal): 19-åringen er ikke like god som Rooney per i dag, og har et langt stykke igjen før han er taktisk skolert. Men han besitter dribleferdigheter og tempo som de fleste misunner ham. Når - eller hvis - han får grep om det taktiske kan han bli verdens beste fotballspiller.

Statistikk:
Manchester United: 13 ligakamper, 2 målgivende, 6.64 på børsen
Portugal (hele 2004): 5 landskamper og 4 mål.

Hvem mener du er Premier Leagues største talent? Diskuter saken videre i Veggavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere