Premier Leagues dårligste kjøp

Foto: SCANPIX/EPA/MAX NASH

De kostet mye penger og gjorde ikke stort ut av seg i klubbene de gikk til. Her er Premier Leagues dårligste kjøp.

09.02.05 08:18

Under finner du en liste av spillere vi har plukket ut som ikke har vært heldige kjøp for sine klubber. Hovedvekten er spillere de siste årene, men noen klassikere er med. Har du noen forslag, noen vi har glemt? Si din mening i vårt forum.

NwankwoKanu til West Bromwich
WBA trodde de kjøpte en spiss som kunne hjelpe dem i kampen mot nedrykk. Men Kanu scoret ikke særlig mange mål med Arsenals toppspillere rundt seg. Han har ikke akkurat funnet nettmaskene i sin nye klubb heller.

HernanCrespo til Chelsea
I snitt betalte Chelsea rundt en million pund for hvert mål Crespo laget før han ble utleid. Greit nok at klubben har mange penger, men...

AdrianMutu til Chelsea
Du kan kjøpe mye for penger, både spillere som er oppskrytt og narkotika. Chelsea kjøpte det ene, Mutu det andre.

SylvainWiltord til Arsenal
En spiller som både hadde talent og evnen, og han kom til et lag som var Englands beste. Uten å spille seg til fast plass.

El HadjiDiouf til Liverpool
Årets spiller i Afrika to år på rad, en gigant under et mesterskap, men klarte aldri å omstille seg til Premier League. Nå er han mest i fokus på grunn av spytting og filming.

MatejaKezman til Chelsea
Det er kanskje stygt gjort å peke på alle spillerne Chelsea har kjøpt og som ikke slår til, men når man kjøper spillere som om det var smågodt, så er det å stå laglig til for hogg. Har laget mål mot noen lag i lavere divisjoner, men er så langt en fiasko.

Juan Sebastian Veron til United
Topp midtbanespiller som ble fullstendig borte etter at han kom til United. Kom aldri til sin rett, og spilte få gode kamper.

Juan SebastianVeron til Chelsea
Så derfor kjøpte Chelsea ham for noen vekslepenger de fikk etter en handletur i Kensington. Var omtrent like god for Chelsea som han var for United.

MassimoTaibi til United
Masse med tabber, ble stikkordet for keeperen som skulle erstatte giganten Schmeichel. Det gjorde han så absolutt ikke.

EricDjemba-Djemba til United
Har ikke akkurat overbevist etter at han kom til det røde Manchester-laget. Det morsomste er foreløpig navnet, så får man se om han lever opp til "so good they named him twice" etter hvert.

Steve Livingstone til Chelsea

Det året Blackburn vant serien, gjorde Chelsea en kjempetransfer. Talentet Steve Livingstone gikk fra Rovers, og den andre veien gikk Graeme Le Saux. Sistnevnte vant serien, og gikk senere tilbake til Chelsea for fem millioner pund, mens Livingstone spilte en kamp for Chelsea før han ble solgt til Grimsby. Hvor han nå spiller i forsvar.

TomasBrolin til Leeds
En overvektig svenske til seksti millioner kroner var det Leeds fikk da de kjøpte Tomas Brolin. Etter noen måneder i Leeds fikk han Jan Mølby til å se ut som en trener på SATS.

LeeSharpe til Leeds
United kjøpte ham billig fra Torquay og solgte han dyrt til Leeds. Der spilte han totalt 30 kamper og kostet over 50 millioner kroner.

AliDia til Southampton
Først overbeviste han Graeme Souness om at han var en 30 år gammel senegalesisk angrepsspiller med 13 landslagskamper (han fikk til og med positiv omtale av George Weah), så viste deg seg at det ikke var helt sant. Spilte totalt 53 minutter for laget sitt før kontrakten ble kansellert.

AndreaSilenzi til Nottingham Forest
Den første italieneren som kom til Premier League, er kanskje en av de dårligste. Kostet 25 millioner kroner da han kom, fikk nærmere 50.000 kroner i uken i lønn, og laget totalt to mål. Ble lånt ut til Venezia etter en halv sesong, før han så nektet å komme tilbake. Forest rev i stykker kontrakten hans og måtte betale lønn for resten av tiden, det kostet laget 12 millioner kroner ekstra.

SavoMilosevic til Aston Villa
Kostet nærmere 50 millioner kroner da han kom, og selv om han laget mål i hver tredje kamp, ble han ikke veldig populær blant fansen da han spyttet på dem. Ble solgt for det han kostet til Real Zaragoza, som senere solgte ham videre for det femdobbelte.

Har du flere forslag? Send dem inn i vårt forum

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag