RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Premier Leagues nye stjerne

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Aston Villa ble tidvis rundspilt av en dumpekandidat i første Premier League-runde.

Nettavisen har tippet at sesongen 2009/10 ender med nedrykk for Wigan Athletic, men det var sannelig ikke mye som tydet på at dette tipset skal slå til da sesongen ble sparket i gang lørdag. Det var ingenting, faktisk, når sant skal sies.

Dessuten presenterte en ny stjerne seg for alvor: Hugo Rodallega.

Rodallega ble første gang lagt merke til internasjonalt da han scoret 11 mål på ni kamper for Colombias U20-landslag i kvalifiseringen til VM. Han ble hentet til England i januar og fikk med seg 16 kamper og fire mål forrige sesong.

Kandidat til årets mål
Det han serverte i seriepremieren lørdag, tyder på at det blir langt mer enn fire mål denne sesongen.

Spissen storspilte for bortelaget på Villa Park og sendte Wigan i ledelsen en halvtime ut i sesongen. Og hvilket mål!

24-åringen fra Colombia banket ballen i mål med et vakkert volleyskudd fra 20 meter.

- Han har fantastisk bevegelighet. Han trengte litt tid på å finne seg til rette forrige sesong, men nå er han desperat etter å gjøre det bra i Premier League og vinne kamper med Wigan. Det er fantastisk nytt for oss, for når han er i slag, er han ustoppelig, sier Wigans manager Roberto Martinez.

Ti minutter etter pause kontret Wigan inn 2-0. Charles N'Zogbia spilte fram Jason Koumas, som enkelt kunne sette ballen forbi Villas keeperveteran Brad Friedel.

John Carew spilte ikke kampen og var heller ikke på innbytterbenken. Ifølge Aston Villa har den norske spisskjempen pådratt seg en fotskade.

Tre nordmenn i troppen
Bjørn Helge Riise og Erik Nevland satt på innbytterbenken til Fulham, mens Brede Hangeland som vanlig spilte fra start, da londonlaget besøkte nedrykkstippede Portsmouth.

Bobby Zamora scoret et snaut kvarter ut i kampen, men spilte ingen stor kamp og ble etter hvert erstattet med Nevland ti minutter før slutt.

Fulham vant 1-0 og fikk dermed en god sesongstart. Riise ble sittende på benken hele kampen.

- Vi var heldige som scoret etter at ballen endret retning. Men vi forsvarte oss godt. Jeg er fornøyd med at vi starter sesongen med tre poeng i en vanskelig bortekamp, sier manager Roy Hodgson.

Ingen varm velkomst
To nykommere i Premier League var også i aksjon på åpningsdagen. Burnley møtte Stoke på bortebane, mens Wolverhampton tok imot West Ham hjemme på Molineux.

Det gikk dårlig med begge to.

Stoke vant 2-0 etter ett mål av Ryan Shawcross og et selvmål av Steven Jordan. Bergenseren Christian Kalvenes spilte hele kampen for Burnley.

Ikke uventet skapte Stoke mye trøbbel for Burnley via de lange innkastene til Rory Delap. 2-0-målet kom også etter et innkast fra Delap som Jordan satte forbi sin egen keeper.

Keepertabbe
Wolverhampton tapte også 0-2. På neste lagmøte bør manager Mick McCarthy ta spesielt for seg 0-2-målet, som kom da Matthew Upson headet en corner fra Mark Noble i mål fra fire-fem meter.

Dette målet kunne Wolves-keeperen Wayne Hennessey enkelt ha forhindret ved å gå ut i feltet, men 22-åringen valgte å bli stående.

Mark Noble scoret kampens første mål med et flott langskudd.

Som om ikke tapet var skuffende nok, fikk Wolves også en ekstra dose salt i såret. Klubbens viktigste spiss, Sylvan Ebanks-Blake, pådro seg en strekk og kan bli tvunget til å ta en pause på flere uker.

Drømmestart for Bent
Emmanuel Adebayor scoret etter bare 2,26 minutter i sin ligadebut for Manchester City, og Sunderlands dyre spisskjøp Darren Bent var ikke stort dårligere.

Bent ga Sunderland ledelsen etter bare fem minutter i bortekampen mot Bolton, og dette ble også kampens eneste mål.

Noe oppsiktsvekkende har fem av lørdagens sju første kamper endt med borteseier. Manchester City reiser hjem etter en tøff bortekamp mot Blackburn med tre poeng, mens Aston Villa nok er det laget som skuffet aller mest på hjemmebane lørdag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere