*Nettavisen* Sport.

Presentert som Tromsø-spiller

Foto: Terje Pedersen (ANB)

Oslo-gutten Simen Stamsø Møller (22) ble mandag presentert som ny spiller for Tromsø.

18.10.10 20:51

TROMSØ - MOLDE 0-1:

- Det er litt uvirkelig, egentlig. Det er en stor dag for meg og jeg gleder meg til å ta fatt på denne oppgaven, sier Simen Stamsø Møller til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Tromsø er en stor klubb som har vært god på spillerutvikling. De har fostret spillere som Sigurd Rushfeldt, Ole Martin Årst og Morten Gamst Pedersen. Det er utrolig spennende at de nå ønsker å satse på meg, sier mannen som skal prøve å ta opp arven etter de nevnte.

Spissen har gjort sine saker bra for Kjelsås den siste tiden. I fjor noterte han seg for 18 nettkjenninger for de blå, mens det har blitt 16 scoringer i 2. divisjon denne sesongen.

Oppdaget av Torbjørnsen
Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo fikk tips om Kjelsås-spissen gjennom sitt gode forhold til talentspeider Stig Torbjørnsen, mannen bak flere store signeringer for blant annet Rosenborg.

22-åringen dro tidligere i høst til Tromsø for at klubben skulle få se nærmere på den fysiske formen hans. Der har han åpenbart gjort sine saker såpass bra at han ble tilbudt en treårskontrakt.

- Jeg har fått et skikkelig godt inntrykk av Tromsø og Høgmo. Han virker å være en svært profesjonell trener, men samtidig en fin fyr. Han har brukt tid på å se meg både i kamp og på treninger, og gitt meg gode tilbakemeldinger, sier Stamsø Møller.

Takker Mathisen
Men selv om det har løsnet de siste par årene, har det ikke alltid gått på skinner for Oslo-gutten. For få år siden gikk fotballen så dårlig at han vurderte å legge skoene på hylla.

- Ja, det er ikke lenge siden jeg vurderte å gi opp helt som spiller. Jeg har aldri vært noen kretsspiller og aldri vært aktuell for Skeid- eller Vålerenga-systemet i ungdomsårene. At jeg nå skal få prøve meg i eliteserien er helt utrolig, sier 22-åringen.

- Det er mye takket være Stig Mathisen (trenerlegende i Kjelsås) at jeg er den spilleren jeg er i dag. Han satset skikkelig på meg og ga meg troen på meg selv som spiller, fortsetter han.

- Du er ikke redd for nivået?

- Nei, jeg har fått testet meg på treninger her og vet at tempoet er høyt, men nivået er overkommelig. Dette er en sjanse jeg bare må ta. Jeg får «gutse» på og se hvordan det går. Jeg reiser helt klart hit med ambisjoner om å kjempe meg til plass på laget, men jeg må jobbe hardt, sier han.

Ser opp til «Rush»
Med Stamsø Møller som ny spiller i troppen, vil Tromsø trolig slippe George Mourad etter årets sesong. Svensken har gjort sine saker greit, men står uten kontrakt over nyttår. Svenskens agent, Fabio Alho, bekrefter at det er interesse fra klubber både i og utenfor Europa.

Den vandrende spisslegenden Sigurd Rushfeldt (37) har kontrakt ut neste sesong, men har vært plaget med skader den siste tiden. Trolig frister scoringsrekorden til Harald Martin Brattbakk såpass mye at han går på en sesong til. Han mangler fortsatt sju mål på Brattbakks 166 eliteseriemål.

- Det hadde vært veldig kult om han tok en sesong til. Sigurd er en mann jeg har sett opp til i mange år. Han hadde vært den perfekte læremester for meg, sier Tromsøs nyervervelse.

Stamsø Møller er klar for sin nye klubb over nyttår. Det er ikke snakk om noen overgangssum, men ettersom han er under 23 år vil Kjelsås motta utdanningskompensasjon for spilleren.

22-åringen spiller sin siste Kjelsås-kamp, i alle fall i denne omgang, mot Frigg lørdag.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.