RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

President uten støtte fra hjemlandet

Foto: Suzanne Plunkett (Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Nominasjonstrøbbel for Pat McQuaid.

Pat McQuaid har denne uka vært i Bergen i anledning et UCI-møte. I den forbindelse sa han til procycling.no at han så fram til valgkampen for å fortsette som UCIs president.

Les også: Pat McQuaid er kampklar foran presidentvalget

Klart tap på hjemmebane
Nå viser det seg at McQuaid er i tidstrøbbel. Som procycling.no skrev tidligere i år trakk det irske sykkelforbundet sin nominasjon av den sittende presidenten. De lot sykkelklubbene bestemme.

Lørdag stemte klubbene på om de skulle støtte McQuaid i presidentkampen og nominere han. Iren tapte 91-74 da stemmene ble talt. Dermed kan han glemme å bli nominert av sitt eget forbund.

Etter at det i vår ble klart at irene lot sykkelklubbene bestemme snudde McQuaid seg til det sveitsiske forbundet og søkte om å bli nominert av dem.

Les også: - Det er ydmykende for presidenten

Sveitsisk nominasjon klagd inn
Der fikk iren raskt støtte, og han virket sikret å bli nominert til presidentvalget. Nå viser det seg at heller ikke den nominasjonen er fri for problemer.

- Vi har mottatt en klage på den sveitsiske nominasjonen av presidenten. Den kommer fra tre medlemmer av det sveitsiske sykkelforbundet, sier talsperson for det sveitsiske forbundet Selina Küpfer til den franske avisa l’Equipe.

Klagen vil bli tatt opp og vurdert av Sveits sykkelsports voldgiftsrett, men det er foreløpig ikke avgjort når en avgjørelse vil bli tatt.

Må være nominert til Tour de France-start
Fristen for å bli nominert til presidentvalget går ut 29. juni, samme dag som Tour de France starter. Er ikke McQuaid nominert innen den tid kan han ikke bli valgt som president for en ny periode i UCI.

I tillegg til iren er briten Brian Cookson den eneste som har gjort det offentlig at han vil stille til valg for å bli president. Valget avholdes i Firenze 27. september.

Les også: Brite skal stoppe McQuaid

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere