RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

President Weah gjorde landslagscomeback som 51-åring


Liberias president George Weah gjorde tirsdag comeback på landslaget i 1-2-tapet mot Nigeria, en kamp arrangert for å ære ham og «pensjonere» hans trøyenummer. Foto: François Mori, AP / NTB scanpix
Liberias president George Weah gjorde tirsdag comeback på landslaget i 1-2-tapet mot Nigeria, en kamp arrangert for å ære ham og «pensjonere» hans trøyenummer. Foto: François Mori, AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Liberias president og tidligere fotballhelt George Weah gjorde tirsdag comeback for landslaget. 51-åringen spilte nesten hele kampen i 1-2-tapet mot Nigeria.

Kampen i Monrovia-forstaden Paynesville ble arrangert for offisielt å «pensjonere» trøye nummer 14, som Weah brukte i sin strålende karriere. I 1995 ble han kåret til årets spiller både i Afrika, Europa og hele verden.

I stedet for å se kampen fra ærestribunen, slik det sikkert var meningen, kom Weah på banen som Liberias lagkaptein og viste glimt av gammel storhet da hjemmelaget yppet seg mot VM-deltaker Nigeria.

Weah fikk stående applaus da han ble byttet ut 12 minutter før slutt, etter sin første landskamp på 16 år.

Nigeria ledet 2-0 ved pause etter mål av Henry Onyekuru og Simeon Nwankwo, men Sherman Kpah reduserte på straffespark i 2. omgang.

Liberia er bare nummer 158 på FIFA-rankingen og dermed et av de lavest rangerte afrikanske landslagene. Weah satte landet på fotballkartet i en karriere der han spilte for klubber som Monaco, Paris Saint-Germain, Milan og Marseille. Han var også innom Chelsea og Manchester City, og han er fortsatt eneste afrikaner som er kåret til årets spiller i Europa og verden.

Weah tok en overlegen seier da han stilte som presidentkandidat i fjor.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere