Presidenten: - Feil grunnlag

Skøytepresidenten Terje Andersen mener at NRK-programmet som stiller spørsmålstegn ved skøyteforbundets disponeringer, baserer seg på feil grunnlag.

05.04.06 07:32

Striden kretser rundt at Brennpunkt på NRK tirsdag kveld sender et program som mer enn antyder at øremerkede midler til barn og ungdom i skøyteforbundet, blir brukt til toppidrett.

Les mer om skøyeforbundets økonomistyring her.

- Programmet bygger på feil grunnlag. Saken ble omtalt i en Oslo-avis for et år siden med samme kilde som Brennpunkt bruker nå. Derfor har jeg nektet å kommentere denne saken i programmet. Jeg ville ikke la meg intervjue om dette rett og slett av frykt for å bli misbrukt, sier skøytepresidenten Terje Andersen til NTB.

Inntekter fra spillautomater
Hovedkilden i programmet, den tidligere generalsekretæren Eirik Nyberg, hevder at inntekter i størrelseorden millioner, skal være omplasserte. Konkret dreier det seg om inntekter fra spilleautomater, som er øremerket mot aktiviteter blant barn og unge under 18 år.

Disse midler skal være benyttet til satsning på øverste nivå, ifølge samme Nyberg.

- Har fulgt regelverket
Da skøyteforbundet fikk tillatelse av Lotteritilsynet om å drifte 13 automater i Oslo-området, var nettopp øremerkingen av midlene til denne virksomheten avgjørende.

- Dersom det er interessant, er det fullt mulig å spore tilbake i regnskapet for å se hvordan midlene ble brukt. Det jeg kan si er at vi var svært nøye på å følge det regelverket som lå til grunn for bruken av automatpengene, sier Bjørn Erik Thuv til NTB.

Thuv var generalsekretær i Norges Skøyteforbund i et års tid fram til høsten 2004.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag