Presidenten angriper konkurrenten

Foto: Denis Balibouse (Reuters/Scanpix)

- Hans løsning er fundamentalt feil, sier Pat McQuaid.

25.06.13 20:43

Det spisser seg til i kampen om å bli president for det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Pat McQuaid er den sittende presidenten og ønsker fire nye år i toppjobben, men han blir utfordret av Brian Cookson.

Les også: Brite skal stoppe McQuaid

Slår tilbake mot manifest
Mandag kom den britiske presidentkandidaten med et manifest på seks punkter hvor han forteller hvordan han skal gjenopprette UCIs troverdighet.

Nå slår Pat McQuaid tilbake.

- Det er enkelt for ham å si det folk ønsker å høre. Løsningene han foreslår er fundamentalt feil og økonomisk upraktiske, sier presidenten i en pressemelding.

-Har han i det hele tatt regnet på kostnadene?
Cooksons manifest og ider kan lastes ned og leses her. Blant britens ideer er å la uavhengige komiteer undersøke beskyldningene om at UCI er korrupt. Cookson vil også øke UCIs budsjetter og lage nye avdelinger i andre verdensdeler.

- Han må forklare hvordan har tenkt å få råd til sine forslag. Har han i det hele tatt beregnet alle utgiftene i forbindelse med nye avdelinger rundt om i verden? spør den sittende presidenten.

Les også: Bedt om å utfordre utskjelt president

Iren fortsetter pressemeldingen med å fortelle hva Cookson må svare sykkelsporten på. Han skriver lite om sin egen kampanje og hvordan han vil vinne valget.

Mangler fortsatt egen nominasjon
McQuaid er fortsatt ikke bekreftet til å stille i presidentvalget. Han må først bli nominert av et lands sykkelforbund. Tidligere i juni skrev procycling.no at presidenten ikke fikk støtte fra det irske sykkelforbundet.

Man trodde 63-åringen hadde løst floken da han ble nominert av det sveitsiske sykkelforbundet, men den nominasjonen er klagd inn og skal bli behandlet av Sveits sykkelsports voldgiftsrett. Lørdag går fristen ut for å bli nominert til presidentvalget.

Det virker ikke å stresse McQuaid, som i et radiointervju med newstalk.ie forteller at han er sikker på at hans sveitsiske nominasjon er sikker.

- Jeg er blitt fortalt av mine advokater at nominasjonen min er sikker. Jeg har vært travel i det siste, blant annet med UCI-møter i Bergen og har egentlig ikke startet kampanjen min for å bli president, fortalte McQuaid.

Les også: Pat McQuaid er kampklar foran presidentvalget til UCI

Presidentvalget blir gjort i Firenze 27. september i forbindelse med sykkel-VM.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.