Gå til sidens hovedinnhold

Presidenten forkaster spansk dopavgjørelse

Pat McQuaid frykter for beviser på bloddoping etter spansk rettsdom.

30. april fikk dopingdoktoren Eufemiano Fuentes fengselsstraff, blant annet for sin rolle i Operasjon Puerto.

I Operasjon Puerto ble flere av verdens beste syklister avslørt som juksemakere.

Les også: Dopingdoktor Fuentes dømt til fengsel

Da spansk politi våren 2006 aksjonerte mot flere nøkkelpersoner i saken, blant dem Fuentes, la de beslag på 191 blodposer. Kodenavn gjorde at blodposene kunne settes i forbindelse med forskjellige toppidrettsutøvere. Det var deres blod, og det ble lagret for å senere brukes som bloddoping.

Beviser skal ødelegges
Da dommen over Fuentes falt i april i år ble det bestemt at blodposene skal destrueres. Det betyr at mange idrettsutøvere som har sitt navn linket til blodposene, og slik til bloddoping, kan gå fri.

Det får presidenten i det internasjonale sykkelforbundet (UCI) Pat McQuaid til å reagere.

- Jeg er helt uenig i avgjørelsen om å ødelegge bevisene. Derfor har UCI anket avgjørelsen, forteller McQuaid til Madrid-avisa Marca.

Flere anker avgjørelsen
Dermed blir UCI enda en organisasjon som anker avgjørelsen om å destruere blodposene. Fra før har den internasjonale sykkelunionen, verdens antidopingbyrå, den italienske olympiske komité og den spanske påtalemyndigheten anket avgjørelsen. Foreløpig er det ikke kjent når anken skal behandles.

- Jeg tror flere utøvere fra andre idretter er innblandet. Det har jeg informasjon om, men jeg har ingen beviser. Det er en skam at det bare er sykkelsporten som har blitt påvirket av «Operasjon Puerto», forklarer Fuentes i Marca.

Les også: «Slik dopet jeg fotballag til Champions League»

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken