*Nettavisen* Sport.

Presidenten imponert over Bjørndalen

Foto: Heiko Junge/Scanpix

HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): Presidenten i det internasjonale skiskytterforbundet Anders Besseberg er svært imponert over Ole Einar Bjørndalen.

06.03.05 13:29

- På den første skytingen skyter han prikkfritt, men bommer på de tre neste. Den siste bommen, på siste stående, gikk jo langt utenfor. Farten i sporet gir ham gullet i dag, oppsummerer Besseberg overfor TV 2 Nettavisen etter Bjørndalens gulløp.

Verdens beste
Den mektige skiskytterpresidenten nøler ikke et sekund med å utrope Ole Einar Bjørndalen til verdens beste skiskytter for øyeblikket.

- Det er ikke et sekunds tvil om at Bjørndalen er verdens beste. Resultatene den siste tiden sier det meste, mener Besseberg.

- Hva betyr det for Bjørndalen at han nå har tatt to strake gull?

- Det betyr enorm mye. Nå har han fått av seg ryggsekken, og kan gå med bar rygg resten av VM. Forventningene til ham var store på forhånd, og nå har han ristet av seg presset, påpeker han.

- Tar han fler gull i VM?

- Jeg tror i hvert fall han tar ett gull til i den formen han er i nå. Om det blir mer, vil tiden vise, ler Anders Besseberg.

- Mer å gå på
Herrelandslagets trener Roger Grubben sier til TV 2 Nettavisen at Bjørndalen har enda mer å gå på – til tross for to strake gull.

- I dag skyter han rett og slett for dårlig. På normaldistansen må han treffe 19 av 20 for å ha sjansen til gull – kanskje må han skyte feilfritt. Så det må han konsentrere seg om frem mot onsdag, sier en nøktern Grubben.

- Det blir et knalltøft løp, og jeg vil ikke være med på å utrope Bjørndalen til gullfavoritt, sier han videre.

Men tar seg likevel tid til å rose skiskytter-esset.

- Han er verdens beste skiskytter. Han ble jo verdensmester både i går og i dag. Ole Einar må imidlertid ikke glemme å fokusere på resten av løpene her nede oppi all hyllesten, hevder Roger Grubben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.