RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Presidenten presser Monster-Moan

Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Det er mesterne man husker, fastslår Sverre Seeberg.

LIBEREC (Nettavisen): Seks verdenscuprenn har Magnus Moan vunnet i vinter. Dermed seiler kombinertløperen opp som Norges største gullhåp i Liberec, sammen med langrennssprinteren Ola Vigen Hattestad.

Selv har han imidlertid ikke villet snakke om gull.

- Jeg ser på VM som vanlige skirenn, har Moan gjentatt til det kjedsommelige.

- Det viktige for meg er å vinne verdenscupen sammenlagt, har han hevdet.

Les alt om ski-VM i Nettavisens vintersportsmagasin!

- Det største favorittstempelet
Skipresident Sverre Seeberg tar imidlertid ikke Moan helt på ordet.

- Selv om utøverne sier kjekt at det er verdenscupen som teller, så er det verdensmesterne man husker. Og på papiret er Magnus Moan den av våre som har det største favorittstempelet i Liberec, sier Seeberg til Nettavisen.

Og presidenten gleder seg stort over at Magnus Moan virkelig har markert seg som en vinner denne sesongen. Fordi han mener det er viktig for kombinertsportens eksistens at Norge har en profil.

Bekymret for kombinertsporten
- Kombinertsporten gjennomgår en forenkling nå, ved at man har kuttet ned på antall øvelser og gjort de ulike øvelsene mer like. Det, kombinert med at Norge får fram en profil som Magnus Moan, kan være med på å redde sporten.

- Har du vært oppriktig bekymret for kombinertsportens eksistens?

- Jeg tror ikke det bare er jeg som har vært det. Idretten blir mer og mer fokusert på spesialister. Derfor er det ikke lett å rekruttere nye kombinertløpere. Det er både en dyr, og en ekstremt tidkrevende idrett, å drive med, fordi den er sammensatt av to så ulike grener, sier Sverre Seeberg

Seeberg ikke alene
Selv om Magnus Moan ikke vil legge press på seg selv før VM, er skipresident Sverre Seeberg langt fra den eneste som forventer mye av 25-åringen fra Trondheim.

- Jeg er helt sikker på at han kommer til å bli VM-konge. Det er fire VM-konkurranser i kombinert i år. I den formen han er nå, vil det overraske meg om han ikke i hvert fall vinner én gullmedalje, uttalte Moans tidligere trener og mentor Frode Moen til Nettavisen nylig.

Også Nettavisen har troen på Magnus Moan. I vårt VM-tips har vi tippet at Moan tar to gull (Gundersen og lagkonkurransen) og ett sølv (sprint), men at han blir medaljeløs på den første VM-distansen, fellesstarten, som går av stabelen torsdag.

PS. Magnus Moan har tatt seks medaljer på åtte mesterskapsrenn i karrieren. Han har ett gull – fra lagkonkurransen i Oberstdorf i 2005.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere