RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Presidenten raser mot legende

Foto: SALVATORE DI NOLFI (Epa/Scanpix)
Sist oppdatert:
- Han er arrogant og har ikke gjort noe for sykkelsporten.

UCI-president Pat McQuaid har i flere år vært i hardt vær. Lance Armstrong-saken bidro til å gjøre presset enda større.

Flere krevde irens avgang, blant dem Greg LeMond. Den trefoldige Tour de France-vinneren uttalte også at han kunne bli en midlertidig president i UCI. Nå får amerikaneren høre det fra McQuaid.

- Greg var en stor syklist som jeg har kjent siden jeg organiserte Irland rundt på 1980-tallet. Men jeg må spørre ham om dette: «Hva har du gjort for sykkelsporten de siste 25 årene?».

- Svaret er ingenting, sier McQuaid ifølge Velonews.

Arrogant
Iren stiller til alt å dømme til gjenvalg, og ble kraftig irritert over at LeMond mente han burde gå av.

- Jeg synes det er litt arrogant av ham å si at han er klar til å bli en midlertidig president av UCI. UCI er et demokrati, det er et valgsystem. Hvis han ønsker, kan han søke støtte i hans nasjonale forbund og så stille til valg neste september.

I vaken av Armstrong-saken var det flere som ropte ut at sykkelsporten trengte en endring, og da spesielt i UCI. McQuaid er imidlertid stolt av den jobben han har gjort.

- Folk som er involvert i sykkelsporten vet hva jeg har oppnådd som president. Jeg mener det er nok beviser til å si at syklingen er totalt annerledes i dag, enn den var i Armstrong-æraen.

- Ikke en del av sykkelsporten
LeMond har bevegelsen «Change Cycling Now» i ryggen. Det inkluderer blant annet Jonathan Vaughters.

- De har ikke diskutert noe med oss, de har bare snakket om deres egne interesser i London i to dager. De er ikke en del av sykkelsporten, de har ikke noe mandat eller noe status, men de har en interessekonflikt.

McQuaid mener nemlig at hver og en av medlemmene i gruppen bare er med for å fremme egne interesser.

For tiden jobber en uavhengig gruppe med å undersøke anklagene om korrupsjon i UCI, og deres rolle i kampen mot doping i perioden fra 1998 til 2012.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere