RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: SCANPIX)

Presidenten tror på norsk OL

Sist oppdatert:
Idrettspresident Karl-Arne Johannessen tror et norsk vinter-OL i 2018 er mye mer enn et luftslott – og ønsker Trondheim velkommen som arrangørkandidat.

- Verden har kanskje godt av en ny påminnelse om hvor godt et OL kan være, sier idrettspresidenten til TV 2 Nettavisen.

Onsdag ble det kjent at Trondheim ønsker å arrangere vinter-OL i 2018. Fra før har Oslo og Tromsø ytret samme ønske. Trolig kommer også Lillehammer på banen.

Behandles 23. juni
Karl-Arne Johannessen bekrefter at det kan gå mot et norsk søknad om OL i 2018. Saken skal opp til behandling på idrettsstyremøtet 23. juni. Og presidenten er rimelig trygg på at idretts-Norge der vil gå inn for en søknad.

- Vi hadde dette oppe som tema på ledermøtet. De som tok ordet var ensidig positive. Jeg synes å høre en positiv OL-stemning, sier Johannessen.

I bakkant av et idrettsstyrevedtak vil potensielle arrangører bli invitert til å melde seg som kandidater. Interesserte vil få rundt seks måneder på seg til å forberede sine søknader.

- Hvem som blir Norges kandidat vedtas sannsynligvis på et styremøte i januar eller februar 2007, opplyser Johannessen.

10 milliarder
Deretter må Norges olympiske komité søke om en statlig garanti for bruttokostnadene, som vil ligge på ti milliarder kroner, før det eventuelt blir aktuelt å søke IOC om et nytt norsk vinter-OL.

Og idrettspresidenten har tro på at staten denne gangen vil stille de nødvendige garantiene.

- Da vi ønsket å søke om vinter-OL i 2014, sa staten nei. Et vektig argument var at 20 år siden forrige OL var kort tid. Nå har det gått noen år, så det argumentet faller kanskje bort, sier Johannessen, som også registrerer at politikerne er blitt mer positive.

Positive politikere
- I valgkampen sist kom det i hvert fall veldig positive signaler fra de partiene som sitter med makten i Norge, poengterer han.

Kulturminister Trond Giske fra Arbeiderpartiet sa følgende om en norsk OL-søknad fra talerstolen under idrettens ledermøte 12. mai:

- Det er norsk idrett som selv må bestemme om man vil søke om OL og hvor. Jeg støttet Tromsøs forsøk på å få OL i 2014, men vil ikke gi noe signal nå, før idretten har tatt en beslutning. Jeg kan ikke forskuttere hva regjeringen vil si til å et eventuelt norsk spørsmål om garanti for søknad om OL. Men selv har jeg ikke skiftet side.

Idrettspresidenten vil selvfølgelig ikke ta uttale seg om hvilken av de norske kandidatene som ligger best an til å få et OL.

- Utstillingsvindu
- Vi ønsker en god prosess, og det er viktig at hele nasjonen står bak når valget blir tatt. Men Tromsø hadde en veldig god søknad sist, så hvis noen av de andre kandidatene overgår den, så stiller i hvert fall Norge med en meget solid søknad, fastslår Johannessen.

Avgjørelsen om hvem som får arrangere vinter-OL i 2018 faller sommeren 2011 – bare noen måneder etter ski-VM i Holmenkollen.

- Det blir et fantastisk utstillingsvindu i forhold til en OL-søknad. Norge har et usedvanlig godt renommé som arrangører, og takket være ski-VM har vi fått en ny unik mulighet til å bygge opp under det, sier Karl-Arne Johannessen til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere