Gå til sidens hovedinnhold

- Pressen vil henrette Rooney

- De vil få ham hengt eller henrettet ved elektrisitet, tordner Alex Ferguson.

Manchester United slo Wigan 4-0 i lørdagens match på DW Stadium i Premier League, men resultatet kunne fort vært annereledes.

Etter bare åtte minutters spill kunne nemlig Wayne Rooney fort vært utvist, etter å ha satt albuen i bakhodet til Wigans James McCarthy - helt uten at ballen var i nærheten. Dommer Mark Clattenburg hadde god utsikt til situasjonen, men valgte kun å gi Wigan frispark.

- Vil henrette ham
- Det er helt åpenbart at han traff ansiktet hans med albuen, sier Wigan-manager Roberto Martinez etter kampslutt, og mener at Rooney fortjente et direkte rødt kort.

Manchester United-manager Alex Ferguson er imidlertid ikke enig, og langer ut mot det han mener er en heksejakt fra pressens side.

- Det er ingenting i det. Men siden det er Wayne Rooney det er snakk om, vil pressen sette i gang store aksjoner for å få ham hengt eller henrettet ved elektrisitet, tordner skotten, ifølge BBC.

Fergusons assistenttrener, Mike Phelan, går ikke like langt som sin overordnede.

- Vi kan ikke krangle om dommerens avgjørelse. Han lot spillet fortsette, og vi er glade for det, sier han.

- Dommeren så situasjonen klart
Wigan-sjef Martinez mener imidlertid at konsekvensene for hendelsen - eller de manglende konsekvensene - var med på å avgjøre kamputfallet.

- Det er avgjørende for kampen. Det er uheldig, fordi dommeren så det men lot være å gi ham rødt kort. Det er uheldig, ikke fordi det er Wayne Rooney, men fordi det er en situasjon i kampen. Sånn er det bare, konstaterer spanjolen.

- Jeg så situasjonen klart og tydelig, og det gjorde dommeren også, ettersom han dømte frispark.

Uansett kunne Manchester United altså fortsette matchen med elleve spillere, og tok til slutt en komfortabel 4-0-seier - selv om Wigan var svært nær både en og to scoringer i første omgang.

Med tapet befinner vertene seg på nest siste plass på tabellen, mens Manchester United igjen har skaffet seg en luke på fire poeng ned til Arsenal i toppen.

Reklame

Siste sjanse i dag: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken