*Nettavisen* Sport.

Presset Federer til semifinale

Foto: (foto: scanpix)

Roger Federer viser menneskelige trekk i Australian Open, men er likevel best når det gjelder.

25.01.06 13:39

Det er det klassiske kjennetegnet. De som er best, har en egen evne til å være det når det gjelder som mest. Det er nettopp derfor de er - best.

Roger Federer er den ubestridte eneren i tennisverdenen, og han vinner stort sett de turneringene han stiller opp i. I fjor tapte han bare tre kamper totalt fordelt på hele året. Han har begynt 2006 på sedvanlig dominerende vis, men tapte for Tommy Haas i en oppvarmingsturnering til Australian Open nylig.

Nettopp Haas presset Federer til fem sett i forrige runde av Australian Open, men Federer satte inn et siste gir da det røynet mot slutten.

I onsdagens kvartfinale mot Nikolay Davydenko var Federer igjen hardt ute. Davydenko hadde en gyllen mulighet til å ta ledelsen 2-1 i sett da han fikk tre settballer på rad i tiebreaket, men Federer kom tilbake og vant settet. Da det jevne tiebreaket i fjerde sett også gikk mot slutten, viste Federer nok en gang hvorfor han er verdens beste.

Han er dermed klar for semifinalen av årets første Grand Slam-turnering etter 6-4, 3-6, 7-6, 7-6. I semifinalen møter han Nicolas Kiefer, som vant en maratonkamp mot Sebastien Grosjean tidligere onsdag. i den andre semifinalen møtes David Nalbandian og stjerneskuddet Marcos Baghdatis.

Det er for øvrig sjuende Grand Slam-turnering på rad at Federer kommer til semifinalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.