EKEBERG (Nettavisen):– Nå må jeg ha meg en kald øl, var beskjeden til en lettet Johannes Moesgaard etter at årets første trepoenger endelig var innkassert.

39-åringen har sin bakgrunn som trener for aldersbestemte lag, toppspillerutvikler og assistent under Ronny Deila i Vålerenga.

Nettavisen sender samtlige kamper fra Obos-ligaen og 75 kamper fra Eliteserien!

Deretter ankom han KFUM Oslo og har de siste to sesongene jobbet i tospann med Jørgen Isnes.

– Det er første gang han er hovedtrener. Jeg synes han har tatt det bra. Han har klart å holde roen og snakke om prestasjon i stedet for poengfangst. Det var deilig å få tre poeng her i dag, sier Dadi Dodou Gaye til Nettavisen.

28-åringen er blant de mest rutinerte i Oslo-klubben, og fikk skryt av treneren etter 2-0-seieren mot Kongsvinger.

– Dodou har kommet inn på laget nå, og det har hatt litt å gjøre med at misset sesongoppkjøringen på vei tilbake fra skade. Han er den lederen jeg trenger, da. Han går av folk, dribler, har energi og prater til guttene. Han løfter laget og tar på seg press når det er tungt, sier Moesgaard.

Se høydepunktene fra kampen under:

Målscoreren: – Stoler på Johannes

Mot Kongsvinger var Gaye litt overalt ute på banen. Han mottok ballen høyt i banen fra sin backposisjon etter 37 minutter, og slapp den lekkert igjennom til Obilor Okeke da vertene tok ledelsen i oppgjøret.

Marginer og tellende resultat var i utgangspunktet det viktigste for et KFUM-mannskap på desperat poengjakt.

– Det er på tide. Årets første trepoenger. Vi skulle gjerne ha fått den tidligere. Nå starter vi. Jeg håper ketsjupeffekten kommer nå, så får vi bare jobbe på videre, sier Obilor Okeke til Nettavisen.

Du finner mer stoff om OBOS-ligaen på vår samleside!

Også han er imponert over måten Moesgaard har taklet den vanskelige serieåpningen på. Før møtet mot Kongsvinger sto KFUM Oslo med to tap og fire uavgjorte – på tross av de spesielt i de siste oppgjørene har vært fullt på høyde med motstanderne.

Oslo-klubben har blitt felt av sene mål imot, og har selv innrømmet at jobben innenfor de to 16-meterne ikke har vært god nok.

– Vi stoler på Johannes og hans plan. Han er en veldig god trener og ingen tviler på kvalitetene hans og hans coaching. Du ser på kampene våre. Vi spiller skikkelig bra fotball, og så er det bare å sette sjansene. Vi har startet sesongen litt trått, men dette kommer til å bli bedre og bedre.

Det ble en tøff 16. mai-kamp på en vanskelig bortebane i Fredrikstad for Oslo-laget, som endte opp med å tape 1-0 mot laget som kun har sluppet inn to mål denne sesongen.

Jeg er definitivt menneskelig

Det var en heltent Kåffa-trener som gikk i ringen mot kollega Vegard Hansen for en en drøy uke siden.

Underveis kom det noen saftige følelsesutbrudd mot dommer Henrikke Nervik – noe han valgte å beklage etterpå.

Mest av alt var han selvsagt fornøyd etter at Johannes Nuñez punkterte oppgjøret med en vakker 2-0-scoring. For øvrig omtalt som en «De Bruyne-scoring» av Dodou Gaye.

– Dette var dette jeg higet etter da jeg tok jobben. Kjenne på de trepoengerne og lede laget litt opp og fram. Og vinne rett og slett. Nå føler jeg vi har gjort noen solide kamper. Vi har ledet, men ikke fått med oss noen ting. Og sluppet inn litt enkle mål. Det er et litt annet matchbilde i dag. Jeg synes Kongsvinger er et godt fotballag og kanskje det beste vi har møtt i år.

Du er heller ikke upåvirket av forventninger, og vet hvor dere har havnet på tabellen. Hvordan har du kjent på presset inn mot dette oppgjøret?

– Det største presset er det du legger på deg selv. Det at du vil lykkes og at folk skal snakke positivt om Kåffa-prosjektet fortsatt, for det har vært mye endringer. Jeg håpet å videreføre mye av det, og jeg må innrømme at da har jeg kjent mye på at det ikke har løsnet. Spillemessig har det løftet seg, men vi har ikke klart å stå matchene. Jeg har kjent at det er mitt ansvar. Jeg er definitivt menneskelig. Den første gangen du kommer inn i yrket, og så starter det med litt motgang, eller kall det hva du vil, så er det ubeskrivelig med den trepoengeren. Men det blir det jaget. Folk sier «det snur snart, det snur snart», men du får ikke det gratis i en liga som OBOS-ligaen. I dag følte jeg vi sloss oss helt inn.

Føler du nå at du er nærmere en fast ellever, og vet mer hvem du skal med deg inn i de neste matchene?

– Absolutt. Nå har jeg brukt samme laget mot Start, Mjøndalen og nå. Jeg har brukt samme gjeng med to unntak av to bytter. Det tror jeg du så i dag, at når man får en gjeng så finner man hverandre i prat og vet hvor man har hverandre. Det føler jeg har vært en utfordring fram til nå.