Det har bygd seg opp et voldsomt press på Michael Boogerd etter de siste ukers avsløringer rundt det gamle Rabobank-laget.

Les også: - Betalte 135.000 til dopformidler

Da avisen NRC Handelsblad avslørte overføringer av 17.000 euro (rundt 135.000 2007-kroner) til dopformidleren Stefan Matschiner, var det i grunnen bare et spørsmål om tid.

- Jeg brukte EPO og kortison
Overfor både De Telegraaf og TV-kanalen NOS, har den tidligere proffsyklisten nå innrømmet sine synder.

- Jeg var meget forsiktig og løp ingen risiko, hevder 40-åringen fra Den Haag i intervjuet med De Telegraaf.

- Jeg holdt meg unna produkter som ble betegnet som farlig, og brukte kun medikamenter i moderat omfang. Slik var det heller ingen stor risiko for at jeg skulle teste positivt, forklarer Boogerd.

Så kan man jo da diskutere hvor risikofritt det er å benytte seg av EPO, kortison og blodoverføringer gjennom karrieren.

- På et punkt ville det bli enklere å påvise EPO, så jeg kikket meg om etter noe annet, sier Boogerd om hvorfor han skiftet til blodoverføringer via blant annet Matschiner.

- Dopet meg ikke under Tour de France
Boogerd ble proff i Rabobank i 1994, og syklet der helt fra til 2007.

Han innrømmer i intervjuet med De Telegraaf at han oppsøkte nevnte Matschiner, og besøkte blodplasmaklinikken i Wien.

Der har også Rasmussen og Bernhard Kohl mottatt lyssky behandling.

- Det var som regel i forbindelse med lange treningsperioder foran konkurranser, at jeg benyttet meg av doping. Jeg har alltid vært ren under for eksempel Tour de France, hevder nederlenderen.

Karrieren hans inneholdt blant annet to etappeseirer i Tour de France, sammenlagtseier i Paris-Nice, seier i Amstel Gold Race og tre nederlandske mesterskap. Den ene etappeseieren i touren kom etter at han holdt Carlos Sastre og Lance Armstrong fra livet:

- Jeg innser at den seieren vil få en bismak ute hos folket etter dette, sier han i TV-intervjuet med statskanalen NOS.

Storopprydning i nederlandsk sykkelsport
Det er framfor alt Michael Rasmussen og Thomas Dekkers innrømmelser som har fått korthuset i Rabobank til å falle. Begge valgte til slutt å legge alle kortene på bordet foran antidopingmyndighetene.

I etterkant har også Marc Lotz, Danny Nelissen, Grischa Niermann og Levi Leipheimer innrømmet dopingbruk i laget.

Opprydningen av det som foregikk i nederlandsk sykkelsport på slutten av 90- og fram til midten av 2000-tallet, blir støttet av et mulig dopingamnesti.

Det ligger et forslag inne om at de som vedgår dopingbruk fram til 1. januar 2008, skal slippe unna med en seks måneders karantene.

Innrømmelser etter denne datoen, vil straffes på vanligvis. Forslaget er ennå ikke godkjent av nederlandske idretts- og antidopingorganisasjoner.