*Nettavisen* Sport.

Presset på Hareide øker

Foto: Erlend Aas / SCANPIX

PALERMO (TV 2 Nettavisen): Etter seks seirer på åtte kamper, og fortsatt ubeseiret, virker Åge Hareide mer stresset enn noensinne. Og i morgen skal han inn i løvens hule.

03.09.04 07:54

Lørdag spiller Norge sin første kamp i VM-kvaliken, som forhåpentligvis skal lede til sluttspillet i Tyskland i 2006. Åge Hareide har ennå til gode å tape som norsk landslagssjef. Kan han fortsatt skryte av det når lørdag blir til søndag denne uka, vil hele Norge være fornøyd.

Løvens hule
Italia venter i løvens hule, denne gang også kjent som Stadio Renzo Barbera, i Palermo på Sicilia. Og løven han skal møte, er skadeskutt og hevnlysten – og stiller attpåtil med kvessete klør.

- Støtten fra omverdenen er viktig. Vi og spillerne har forsøkt å fremstå positivt i hele år, både overfor sponsorer og media, sa Åge Hareide på den siste pressekonferansen her i Palermo.

Stengt
Den siste halvtimen av landslagstreningene i forbindelse med landskampen mot Italia, har vært stengt for pressen. Det er første gang under Hareides ledelse. Forklaringen er like god som den er logisk: Norge øver inn dødballer.

Men Hareide har slitt med å formidle denne forklaringen. Enkelte har oppfattet forklaringen til Hareide som er forsøk på å bestemme hva pressen skal skrive. Torsdag endte det med en intens – men heldigvis kortvarig – utblåsing mot den norske pressen.

- Vi må ta alt som kommer fra dere, vi kan ikke skrive hva vi vil i avisene. Dere blir lett hårsåre, synes jeg. Dere er den fjerde statsmakt, sa Hareide iltert. Før han roet seg ned og smilte avvæpnende.

- Prøv å ta dere inn på de italienske treningene, avsluttet han.

- Vi var til stede på de italienske treningen under EM, kontret en journalist.

- Ja, og vi så jo hvordan det gikk med Italia i EM, lo Hareide. Og løsnet på stemningen.

Følger ikke Semb
- Kommer dere til å opptre på samme måte som under Semb og Drillos tid? spurte en annen journalist.

- Det er ikke intensjonen vår. Det er ikke snakk om å ligge lavt fordi vi vil det. Da blir vi fort liggende der. Hvis vi blir presset lavt, er det en fare for at vi blir passive, forklarte 50-åringen, som startet karrieren som landslagssjef med 3-0-seier over Sverige.

Det var en treningskamp. Lørdag er det blodig alvor. I løvens hule.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.