*Nettavisen* Sport.

Presset på Horneland øker: Slapp inn to mål i sluttminuttene og tapte mot Bodø/Glimt

PRESSET: Eirik Horneland og hans Rosenborg reddet ett poeng mot Bodø/Glimt.

PRESSET: Eirik Horneland og hans Rosenborg reddet ett poeng mot Bodø/Glimt. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Eirik Hornelands grep fra benken så ut til å redde tre sterke poeng mot Bodø/Glimt, men to sene baklengsmål sørger for at presset på RBK-treneren bare tiltar i styrke.

25.06.20 22:52

ROSENBORG - BODØ/GLIMT 2-3:

RBK skuffet nok en gang stort innledningsvis i oppgjøret mot Glimt. Trønderne skapte knapt nok noe som helst før pause, og da Tore Reginiussen la Ulrik Saltnes i bakken etter 22 minutter og Philip Zinckernagel satte inn 1-0, var Horneland bakpå igjen.

Det hjalp heller ikke at Birger Meling fikk direkte rødt kort like etter pause etter en takling med strak fot, men utvisningen gjorde at trønderne hevet seg.

Horneland sate inn Anders Trondsen etter 65 minutter, og 25-åringen så lenge ut til å bli avgjørende.

Først slo han innlegget som endte med 1-1, før han på volley etter 80 minutter sørget for å ha snudd kampen.

Glimt-laget var imidlertid ikke ferdige for dagen, og scoringer fra Kasper Junker og Ola Solbakken gjør at Rosenborg fortsatt har ett poeng etter tre serierunder.

- Vi må ærlige å si at vi i første omgang ble rævkjørt. Så synes jeg vi gjør et realt forsøk med ti mann. Vi har 2-1 når vi bikker 80, og da har vi trua. Så er vi i en vanskelig situasjon, og da er det ofte litt enklere for motstanderen enn når man er i flyten, sier RBK-keeper André Hansen til Eurosport etter kampslutt.

Kanalen opplyste at Horneland selv ikke møter pressen etter torsdagens oppgjør.

Fikk kritikk før kampstart

Horneland har vært under massivt press den siste tiden, og den tidligere FKH-trenerens intervju med Eurosport allerede før kampstart vakte oppsikt.

- Bodø/Glimt er et lag som bygger på etablert forsvarsspill og kontring, så det er viktig å vite hvor vi ikke skal tape ballen, så da er glimt hurtige fremover og vanskelige å håndtere, sa RBK-treneren i intervjuseansen.

Det er et utsagn som fikk både Eurosport-ekspert Roger Risholt og Mjøndalen-trener Vegard Hansen til å heve øyebrynet.

- Etter 50 sekunder i intervjuet så mener Horneland at Glimt bygger spillet sitt på etablert forsvarsspill og kontring. Da har han ikke sett Glimt spille mye fotball i det siste. For meg et det mer motsatt med Glimt. Kanskje det beste laget i ES mot etablert forsvar for tiden, skriver Risholt og får støtte av Hansen.

- Horneland sa før kampen at Glimt er et kontringslag, men det er mot etablert de virkelig er gode.

Slet før pause

Rosenborg-laget har virket planløse offensivt etter serieoppstarten, og heller ikke torsdagens første omgang vitnet om at det er bedring på vei.

Gjestene fra Bodø skapte kampens første mulighet da Jens Petter Hauge fant Philip Zinckernagel. 25-åringen kom alene med André Hansen fra skrått hold, men burvokteren holdt RBK inne i kampen med en fantastisk redning.

Han kunne imidlertid lite gjøre da Tore Reginiussen på klønete vis felte Ulrik Saltnes inne i feltet etter 22 minutter og forårsaket straffespark.

Zinckernagel fikk sin revansj da han scoret på straffesparket, og sett bort ifra et skuddforsøk fra Dino Islamovic og en heading fra Reginiussen hadde Rosenborg svært lite å komme med offensivt.

Les også: Fyrer løs etter drama: –⁠ «Fucking joke»

Her kan du høre hva Horneland svarte etter å ha fått kritikk etter tapet mot Molde:

Hevet seg etter utvisningen

Pål André Helland forsøkte seg på en volley like etter hvilen uten å lykkes, og lyktes gjorde heller ikke Birger Meling da han kastet seg inn i en takling mot Hauge etter 52 minutter.

Venstrebacken fikk en dårlig berøring, og i jakten på å gjenvinne sin egen ball plantet han knottene i leggen på Glimts stjerneskudd.

Tom Harald Hagen dro resolutt opp det røde kortet, men utvisningen virket nesten som en vitamininnsprøytning for et RBK-lag som hevet seg med ti mann.

Etter 66 minutter kom også utligningen da innbytter Anders Trondsen slo inn fra venstre, og fant Dino Isamovic på bakre stolpe.

Svensken kastet seg fram for å skli inn utligning, men Fredrik Bjørkan kom spissen i forkjøpet og satte ballen i eget nett.

Vertene kjempet for det ene poenget med en spiller færre på banen, og hevet seg også mot slutten. Belønningen kom etter 80 minutter da et frispark fra Vegar Eggen Hedenstad fant Trondsen på bakre stolpe.

Innbytteren smalt til på volley, og satte ballen bak en utspilt Nikita Haikin til 2-1. DEr så ut til å gi Horneland kjærkomment pusterom, men så skiftet kampen karakter.

Først satte Junker inn 2-2 etter 87 minutter, før Ola Solbakken snudde kampen tilbake på overtid.

Det gjør at Glimt topper Eliteserien med ni poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.