*Nettavisen* Sport.

Prest forsvarte Gerrard

Foto: Nigel Roddis (Reuters/Scanpix)

Steven Gerrard fortalte torsdag sin versjon av barslagsmålet.

23.07.09 16:34

Liverpool-kaptein Steven Gerrard, som er tiltalt for å ha angrepet en mann i et barslagsmål, fortalte retten på torsdag at han hadde slått til mannen, men at det var i selvforsvar og at han ikke mistet selvkontrollen.

29-åringen er tiltalt for å ha vært innblandet i et slagsmål, men nekter for anklagene.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Forretningsmannen Marcus McGee, som ble slått ned, fortalte retten at han mottok en serie slag fra spilleren da han nektet å gi slipp på fjernkontrollen til CD spilleren.

Feiret seier
McGee, som var DJ den aktuelle kvelden, mistet en tann i angrepet, som fant sted i romjulen i fjor. Gerrard var ute med vennene sine for å feire Liverpools 5-1 seier mot Newcastle United.

Juryen fikk også høre at Gerrard antok han var på skalaen sju av ti over hvor full han kunne bli. Likevel hevdet Gerrard at han ikke hadde mistet kontrollen, skriver Press Association ifølge Reuters.

- Jeg visste jeg hadde drukket en del. Men jeg følte at jeg absolutt hadde kontroll på meg selv og mine omgivelser, sa Gerrard.

Vant til oppmerksomhet
Han la også til at han var en velkjent fotballspiller og var vant til at folk plaget ham når han var ute og handlet, på pub eller restauranter, og tar forskjellige grep for å unngå å havne i problemer.

- Noen ganger kommer det supportere bort til meg, de er Liverpool, Everton eller Manchester United fans, og noen ganger kan kommentarene være nedsettende og fornærmende. Så jeg prøver å takle det på den måten jeg best kan, sa Gerrard.

Om den aktuelle kvelden for slagsmålet, sa Gerrard at han hadde fått tillatelse av barsjefen til å hjelpe med å velge ut musikk, men at McGee hadde tatt fra ham musikkkortet og bannet til ham.

Han skal da ha gått tilbake til vennene sine, men McGee satt på en barstol og stirret på ham, fortalte Gerrard til retten. Gerrard Ignorerte så sine venners råd og gikk for å prate med McGee igjen.

- Jeg kunne ikke forstå hvorfor fyren hadde et problem med meg og hvorfor han var så aggressiv. Jeg ville høre hvilke problemer han hadde med at en som var totalt fremmed for meg, hadde problemer med at jeg ville sette favorittsangen min på.

Måtte forsvare seg
Gerrard sa de to hadde da hatt en opphetet diskusjon hvor det var mye stygt språk dem imellom.

- Hvorfor slo du til Marcus McGee, spurte Gerrards advokat.

- For å forsvare meg selv, sa Gerrard.

- Det var veldig vanskelig da jeg første gang måtte fortelle politiet hvorfor jeg slo det første slaget. Vi kranglet og jeg fortalte politiet at jeg følte Marcus kom mot meg. Det var derfor jeg hevet armene mine.

- Jeg var sikker på at Marcus kom imot meg for å slå meg, sa Gerrard.

Ifølge Daily Mirror fikk juryen også lese en erklæring fra tidligere manager Kenny Daglish og fra klubbens egen prest, Bill Bygroves, som stillte opp som karaktervitner for Gerrard. De sa blant annet at Gerrard var en strålende ambassadør for klubben og byen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.