*Nettavisen* Sport.

Preston vinner også på travbanen

Foto: hesteguiden.com

Preston og Åsbjørn Tengsareid har et gaveløp på Forus tirsdag og bør vinne.

12.02.13 19:16

Sportspills meny tirsdag:
Oddstips 1: Brighton mener alvor
V4 Bollnäs: Gjør Steinlager stolt!
Lunsjtrav Bjerke: Hamre regjerer
V65 Jägersro: En trener i form
Oddstips 2: PSG kan overraske

Tirsdagen starter opp med lunsjtrav til både Bollnäs i Sverige og på Bjerke her hjemme, mens vi på kvelden kan se frem til en V65-omgang på Jägersro i Sverige og en dobbel V5-omgang på Forus i Stavanger.

HTML EMBED

Innleveringsfrister Forus
V5A kl 18.30
V5B kl 19.40
DD kl 20.40

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Forus travbane byr på dobbel V5 tirsdag kveld og på forhånd ser det ganske så oversiktli ut med flere løp der det ikke er mange vinnerkandidater. Veldig bra sjanse må det være for 1 Preston i V5-5A/V5-2B. Vi bankerspiller hesten på de minste forslagene, men tar oss råd til noen garderinger på de største forslagene.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Nevnte 1 Preston går ned minst tre klasser motstandsmessig tirsdag, det eneste minuset er førstesporet bak startbilen som kan bli en liten felle. Åsbjørn Tengsareid har vel heller ikke vært i knallform i sulkyen den siste tiden. Storfavoritten Priority Photo kjørte han regelrett bort på Bergen travpark for tre uker siden, og han var vel heller ikke videre heldig med styrningen av den enda større favoritten Eminent Sund på Bergen travpark torsdag (kjørte i lusetempo underveis og slapp dødenstravende Steamer inn i leken).

Uansett en feilfri Preston skal gjøre mye galt for å tape V5-5A/V5-2B, men all den tid det er svært gjennomsiktig i flere andre løp garderer vi litt på de største bongene i både V5A og V5B. 9 Shocking Mystery står nærmest til å overta. Wiig-hoppa er ikke stabil, men kan en god del de dagene hun holder seg på beina. 5 J.Gold har havnet feil på det i sine to siste starter og kan bedre. 11 Phone er klart bedre enn raden og 3 Nepos Bee kommer til å få et gunstig løp og er de nærmeste garderingene.
Rangering V5-5A/V5-2B: 1 B: 9-5-11 C: 3-4-7-8-10-2-6

V5-1A - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
Med fem strake nuller i programraden ble likevel 4 Marcus Hanover spilt opp til et 4. valg på Bergen travpark for fjorten dager siden og sikret oss fine penger etter enkel tetseier. Basert på den prestasjonen er Gudmestad-traveren en ren utregningsvinner her, da motstanden ikke er noe tøffere og det er i tillegg tilnærmet tetgaranti. Men vi husker at Marcus HAnover vant fra tet også på Bergen travpark i fjor og utrettet ingenting i de påfølgende startene, så vi vil gjerne se hesten levere en gang til. Klar favoritt og kanskje et bankeralternativ.

6 Intact O. ble meget passivt kjørt sist, men hadde ikke allverden å by på når det løste seg. Her er motstanden så svak at det må være en fin vinnersjanse. 3 Kings Photo helnger for det meste med, men møter klart billigere motstand enn vanlig. 10 Love Me har vi aldri likt, men Wiig-traveren skal ikke prestere mye for å vinne dette. 7 Queen Of Hill er startrask og travsikker, og kan nok gjøre seg gjeldende her. Selv med lupe har vi vondt for å se flere vinnerkandidater her.
Rangering V5-1A: A: 4 B: 6-3-10-7 C: 5-9-1-2-8

V5-2A - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
Vi har et flott drag i V5-2 (slik vi hadde med femtevalget Saltejenta i Drammen mandag). 12 Horgen Vinna må være skriket her. Tollefsen-hoppa er i knallform og har galopperte fra seg flere fremskutte plasseringer på slutten. Er Gulli litt på alerten fra start her, kan han sitte i en fremskutt posisjon direkte fra sitt springspor på 20 meter.

2 Motveit Mai var svært forbedret sist og imponerte med sterk seier fra dødens. Fireårshoppa til Geir Gudmestad har nok gått kraftig fram med løp i kroppen. 3 Bestkora dukker opp i regi Åsbjørn Tengsareid og da er det på med varsellampene direkte. Bestkora har vist fart mellom galoppene i Bergen. 9 Espeset Balder vant, men imponerte ikke i Bergen sist. Er imidlertid travsikker og god fra start. 8 Grøtte Troll er en klassisk Djøseland-hest, en notorisk galoppør, men god nok. 5 Vestpol Draupner nærmer seg en seier og vi betaler også for denne.
Rangering V5-2A: A: 12 B: 2-3-9-8-5 C: 10-1-4-6-11-7

Annonse: Rolf Lerum tror på en riktig godbit i V5-2A som er en mil bedre enn raden

V5-3A - Varmblodshester. 2040 meter voltestart.
Kristine Kvasnes velger å ri 1 Lord Aristo og Kristine er ikke bare god til båe å kjøre og ri, hun er også flink til å vurdere sjansene på forhånd. Som eneste strekhest må den formsterke Erga-traveren settes først her.

9 Whatwaouldtheysay var også meldt på Kristine Kvasnes, men Malin Berås er ikke noe dårlig erstatter. Muscles Yankee-sønnen kunne nok utfordret vinneren Bjørn Sign på Sørlandet sist, dersom ikke galoppene hadde kommet inn i den siste svingen. Så sprek ut i lederrryggen da. 10 Kings Centaurus var klart forbedret sist fra dødens og holdt flott til andreplass da. 40 meter tillegg er litt andre betingelser, men det er stort skille på hestene her.

3 Zenitzia viste klar formstigning i et travløp sist tirsdag og holdt fint fra dødens da. Vant to løp i fjor, begge i monte og skal ikke glemmes her. Helt ute på kanten betaler vi også for 6 Sugar Alcore og 11 Going Southwind.
Rangering V5-3A: A: 1 B: 9-10-3 C: 6-11-7-12-8 D: 5-4-2

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
Vi har varslet for 8 Spydermann Ø.K. i denne siste starter og på Sørlandet søndag kom seieren. Spydermann Ø.K. tjente 500 000 kroner i fjor høst som vinner av DNT's femårsløp og har brukt litt tid på å venne seg til sitt nye grunnlag. Nå er Øksnevad-traveren moden og sitter ikke løpet fra søndag for hardt å beina, må dette være en topp vinnersjanse.

4 Komnes Judo ble som vi fryktet tatt imot av en overoptimistisk Geir Gudmestad bak Bjørkeodin og dermed var en tapper Komnes Judo sjanseløs til å svare smygkjørte Vestpol Faxen nedover oppløpet. Her kan det bli revansje for den meget formsterke vallaken. 2 Karmland Trym er hentet tilbake sin opprinnelige eier John I. Naustvik og gjør et meget spennende comeback her. Løpets store outsider. Vi betaler også for meget formsterke 1 Evina som står spennende til på strek.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 8 B: 4-2-1 C: 9-10-3-7-6-5

Annonse: Så helt lysende ut i oppvarmingen for litt siden. Lerum tenker ikke på favorittene i V5-4A/V5-1B

V5-3B - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
To hester skiller seg klart ut i dette såkalte eliteløpet som kun teller sju hester. På sporfordel må vi nesten sette 5 Cantabharmony først. Han er mildt sagt variabel Skeie-traveren, men du verden så bra han er de dagene har har løpslyst. Veien til tet ligger åpen, så får vi se om stridsmoralen er på topp.

6 Victor Palema er det klare motbudet, men her må nok Tengsareid-traveren gjøre grovjobben selv. Det er Victor Palema god nok til, men sprint er neppe noen fordel slik dette løpet ser ut på forhånd. Helt iskaldt er det kanskje ikke for 3 Conway Holl (så pigg ut på Bergen travpark sist). 4 Warwick R. hang bra med i et speedoppgjør sist, mens 7 Gliding Myth må være forbedret for å vinne dette, selv om motstanden er enklere i kveld.
Rangering V5-3B: A: 5 B: 6 C: 3-4-7 C: 2-1

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
Meget skummelt løp dette og svikter favoritten 3 Dickie Dick Dickens kan det meste skje. Dickie Dick Dickens galopperte fra seg andreplassene i den siste svingen sist tirsdag, men hadde ikke vært i nærheten av vår banker Pay Me S.H. Innfridde overbevisende som vår alternative banker nest sist og må ha en flott sjanse her.

7 Novak Bi er tilbake etter pause. Vallaken er ikke alltid like medgjørlig i stridsmoralen, men er god fra start og kan være tethesten her. Andrevalget. 6 Why Not LUcky gjorde en bunnsolid sisterunde fra køen sist tirsdag og hadde kun Pay Me S.H. foran seg i mål da. Det er ingen Pay Me S.H. med her og Gudmestad-traveren skal duge her. 2 French Crown har vi obset på flere ganger i det siste. Det er ikke lett å sveive inn Stian Svendsen, men han har har en formhest i French Crown.

8 Pan D.K er litt tatt bort av sporet, men møter ikke avskrekkende selskap her og Svein Ove Wassberg har servert større overraskelser enn 1 Flo Skywalker som står svært innbydende til spormessig.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 3 B: 6-7-2-8 C: 1-5-9-10-4

V5-5B/DD-2 - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
Han blir ikke lett å slå, 3 Vikar, dersom han fortsetter å trave feilfritt. Fire seire og en annenplass på de fem siste startene for den tidligere så usikre Hagesund-hesten nå, som imponerer voldsomt om dagen. Men motstanden er tøffere tirsdag og da øker galopprisikoen. Vi velger å gardere.

Kraftig på gang er 6 Sergodtut nå, selv om hun mest holdt farten sist. Fin utgangsposisjon tirsdag og skal tidlig på bongen. 5 Gosengutt liker seg nok best å sprint, men innfridde som vårt herlige førstevalg i et monteløp sist torsdag. Aldeles bortkjørt av Åsbjørn Tengsareid nest sist, vi får tro at Ove Wassberg styrer med mer vett. Fortsatt kanonform er det på 9 Engas Kvikk som ikke helt klarte å stå imot gode Pimax sist tirsdag. 8 Sjerpen kan mye og er småinteressant etter pause.

12 Nordli Busa tok en heldig seier sist, når galoppene florerte på oppløpet, men må på bongen. 10 Øyseira får det være opp til andre å vurdere, denne dama er det helt umulig å bli klok på. 1 Karmøy Eld har mistet formen, men kanskje får hun nye krefter på smygen herfra?
Rangering V5-4B/DD-2: A: 3 B: 6-5-9-8-12 C: 10-1-11-7 D: 2-4

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.