Prica legger seg flat

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

Det kokte over for Rade Prica da fansen buet mot ham søndag. Nå legger svensken seg flat.

Av STIAN GRYTHAUGEN

Oslo (ANB): Prica var en av mange RBK-spillere som ikke hadde noen god dag på jobben mot Brann. 3-6-tap er ikke hverdagskost på Lerkendal, og Rosenborg-fansen lot spillerne få gjennomgå både underveis og etter kampen.

På stillingen 1-6 ble det buet høylytt fra tribunen, hvilket førte til at en mektig irritert Prica gestikulerte tilbake. Etter kampen hadde flere av klubbens tilskuere møtt opp utenfor spillerinngangen – for å understreke sin misnøye.

Legger seg flat
Prica tok seg tid til å besvare fansens kritikk, og beklaget oppførselen på banen. Dagen derpå gjentar han mer enn gjerne unnskyldningen.

- Det kokte innabords, og min reaksjon var feil. Det var noen i publikum som buet, og jeg reagerte på det. Men de har all rett å bue. Vi lå under 1-6 og publikum har betalt penger for å komme og se oss. Da er det feil av meg å reagere på den måten, sier svensken til klubbens hjemmesider.

Han innser at supporternes kritikk var berettiget.

- Det er aldri artig når sånt skjer, men de har rett å bli sur på meg. De betaler som sagt penger for å se oss. Det finnes egentlig ingen unnskyldning. Vi spiller for fansen og ønsker at det skal komme så mye folk som mulig på kampene. Jeg spiller for supporterne, og ønsker at folk skal være glade, sier Prica.

Vil ha revansje
Måljegeren nøler ikke med å kalle Brann-tapet hans tyngste opplevelse som Rosenborg-spiller.

- Dette er den verste matchen siden jeg kom til Rosenborg. Man er helt tom innabords, og det er vi spillere som føler det dårligst av alle. Man vet at det kommer til å bli en tung kveld, tung natt og tung dagen derpå. Nå gjelder det å reise seg så raskt som mulig. Og det skal vi klare, sier Prica.

Ulempen for RBKs del er at neste seriekamp ikke spilles før om nesten tre uker. Dermed blir ventetiden på revansje lang.

Trøsten for Prica er at han fortsatt er à jour med Ole Martin Årst i kampen om å bli årets toppscorer i eliteserien. Årst scoret på straffe for Start søndag, mens Prica pyntet på resultatet på Lerkendal med sin 3-6-scoring.

Begge står nå med 16 fulltreffere i 2011. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.