Prica med siktet stilt inn på GULL

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Svensken sendte Rosenborg et skritt nærmere gullet i Tippeligaen mot Hønefoss.

18.10.10 08:07

HØNEFOSS - ROSENBORG 0-2:

Hønefoss mot Rosenborg skal i realiteten være rått parti i trøndernes favør, og akkurat slik ble det også da de to lagene møttes til duell på AKA Arena søndag kveld. Rosenborg har allerede seriegullet halvveis nede i lomma på skinnvesten, men måtte likevel gjøre jobben borte mot ringerikingene, som har vist tidligere i år at de kan overraske de fleste på en god dag.

Det var imidlertid én mann som ikke var i noe særlig humør for overraskelser. Rade Prica har ikke vært like målfarlig denne sesongen som i fjor, men svensken har likevel gjort sitt til at RBK ligger der de ligger, og mot Hønefoss var han tungen på vektskålen da trønderne kapret tre nye poeng i gullkampen.

Tre RBK-poeng betyr at trønderne fortsatt er åtte poeng foran Vålerenga på toppen av tabellen. Laget står med 63 poeng fra 27 kamper, mens Oslo-klubben har sanket 55 poeng så langt.

To kjappe scoringer
Det sto lenge målløst i Hønefoss, og til tross for at gjestene styrte spillet hadde hjemmelaget klart å rydde unna i 40 minutter og hadde nok begynt å få troen på å kunne gå til pause på 0-0.

Men i løpet av første omgangs fem siste minutter viste imidlertid Prica seg som en matchvinner. I det 42. minutt vant Steffen Iversen en duell med Hønefoss-keeper Thomas Solvoll. Nedfallsfrukten havnet i beina på Prica, som uten problemer kunne dunke inn 1-0 i det åpne målet fra skrått hold.

Og bare noen få minutter senere var svensken altså på farten igjen. Denne gangen var Morten Moldskred arkitekt da han kom seg ned til dødlinjen og la inn mot bakerste stolpe. Der ventet den svenske måltyven og headet inn 2-0 til RBK. Sekunder senere blåste kampens dommer av for pause.

Fortsatte herjingene
Også i andre omgang fortsatte Prica og herje med Hønefoss-forsvaret, og fikk flere gode muligheter til å sikre et hat trick. Det var i grunn bare centimetere og en god Thomas Solvoll som hindret svensken i å fullføre bragden på AKA Arena.

Litt temperatur ble det også i løpet av andre omgang, da RBK-keeper Daniel Örlund tente på alle pluggene etter en duell med innbytter Tor-Øyvind Hovda inne i feltet. Burvokteren reagerte muligens litt i overkant på situasjonen.

Det hele endte med at begge spillerne fikk gult.

Rosenborg var totalt sett best i det meste søndag, og trønderne skapte gode sjanser på løpende bånd.

Hønefoss var likevel ikke helt ufarlige, og spesielt et dribleraid av Davy Claude Angan kunne ført til baklengs for gjestene. Spissen kom seg inn i feltet og fikk gitt videre til Lars Lafton, men veteranen bommet på ballen.

Helt på tampen var Rade Prica igjen involvert i en gedigen mulighet. Spissen fikk stå helt alene mens Hønefoss-forsvaret ropte på offside, men avslutningen gikk uansett i stanga og ut.

Dermed endte det 2-0 til RBK.HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.