RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Privatsjåfør for «Panzer»

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
MÜNCHEN (TV 2 Nettavisen): Byen St. Petersburg er så stor at Erik «Panzer» Hagen og kona må ha privatsjåfør for å overleve.

Erik Hagen trives godt i den russiske klubben Zenit St. Petersburg. Det gjorde han ikke i starten.

- Det var en veldig stor overgang, sier Erik Hagen om det å reise fra Vålerenga og flytte inn på hotell i et fremmed land med et svært fremmed språk.

- Men det går mye bedre nå. Jeg har fått ordnet med en leilighet, og nå er også samboeren på plass.

Skremmende stor
Han er imponert over byen St. Petersburg, og de mange vakre bygningene – Vinterpalasset inkludert. Men størrelsen på byen er nesten skremmende.

- Byen er jævlig stor. Jeg må bruke privatsjåfør for å komme rundt. Hadde jeg kjørt selv, hadde jeg havnet i Finland. Bare det å handle mat i butikken er vanskelig, ler Hagen.

Etter landskampen mot Moldova begynner han på språkkurs.

- Det tar nok noen måneder å lære seg russisk, smiler 29-åringen.

Opp ned
Verden er snudd på hodet for den country-elskende midtstopperen. Det er ikke mer enn seks måneder han stod med null landskamper og hadde som mål å spille for Vålerenga resten av karrieren.

Så kom debuten for A-landslaget i VM-kvaliken mot Skottland i oktober, med påfølgende interesse fra utenlandske klubber. I desember skrev han under for Zenit.

Nå tilhører han utenlandsproffene i landslagstroppen.

- Det er alltid gøy og en ære å spille på landslaget. Men når du er proff i utlandet, er det ekstra gøy å komme tilbake til det trygge og gode miljøet i landslaget, sier Hagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere