Gå til sidens hovedinnhold

Problemdag for Solberg

Lite gikk Henning Solbergs vei på avslutningsdagen av Rally Australia. Ille gikk det også for Sebastien Loeb.

Solberg fikk ødelagt sjansene for en pallplass allerede lørdag, da han kjørte av veien og måtte fullføre flere fartsprøver med store skader på bilen. Foran siste dag kjempet han imidlertid en innbitt kamp om sjetteplassen med teamkamerat Matthew Wilson.

Det skilte bare noen tideler mellom de to innledningsvis, men kamp til siste slutt ble det likevel ikke. Allerede på prøve nummer fem fikk Solberg problemer med bremsene på sin Ford.

– Vi prøvde å ordne det på servicen, men klarte det ikke, sa Solberg – som i tillegg måtte tåle 20 sekunders tidsstraff for å ha kommet for sent til den påfølgende etappen.

Uten bremser
Uten velfungerende bremser på bilen ble det naturlig nok store tidstap på prøvene som fulgte. Foran avslutningen fant Solberg og kartleser Cato Menkerud plutselig feilen, men da var kampen om sjetteplassen for lengst avgjort. I stedet måtte det norske håpet kjempe for å holde Federico Villagra bak seg.

– Det var en gummibit som hadde løsnet og lå i væskebeholderen, sa spydebergingen, som også hadde trøbbel tidligere på dagen.

– Jeg snurret på et tidspunkt og måtte rygge mange ganger før vi kom oss videre, sa Solberg.

Han ble til slutt nummer sju i rallyet – over sju minutter bak teten. Det var det ingen grunn til å være fornøyd med.

– Dette ble en problemdag. Men sånt skjer en gang i blant. Sjuendeplass var ikke helt det vi hadde tenkt før vi dro, men sånn er nå dette. Vi fikk da med oss 2 poeng fra turen, oppsummerte han.

Loeb ilagt straff
Hyggelig endte heller ikke helgen for Sebastien Loeb. Den franske tittelgrossisten kjempet en innbitt kamp med VM-leder Mikko Hirvonen og spanske Dani Sordo om seieren gjennom hele søndagen. Til slutt trakk Loeb det lengste strået og tok en etterlengtet triumf. Trodde han.

Franskmannen hadde ikke vunnet en VM-runde siden Rally Argentina i april. Det er uvant kost, og gleden over å være bestemann var stort. Inntil arrangøren oppdaget uregelmessigheter med franskmannens bil i kontrollen etter endt rally. Der viste det seg at den franske bilfabrikanten hadde brukt et annet stabilisatorstag enn hva som var oppgitt.

– Denne feilen var utelukkende av administrativ art og bunner ikke i noe ønske om å jukse, sa Citroen-sjef Olivier Quesnel og beklaget det hele overfor Loeb.

Franskmannen kunne kuttet ned Mikko Hirvonens ledelse i VM-sammendraget til bare ett fattig poeng. I stedet er den nå på fem – etter at finnen ble tilkjent seieren. Loeb fikk tidsstraff og rykket ned på andreplass.

Det gjenstår to runder i årets rallysesong. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken