293.

Så mange dager er det siden Andy Schleck sist kom seg gjennom et helt sykkelritt.

Siden det har han brutt Critérium du Dauphiné, Tour of Beijing, Tour Down Under og Tour Méditerranéen.

I sistnevnte ritt ga han seg på den første etappen, grunnet luftveisproblemer. Det fikk spekulasjonene til å svirre.

Mentale problemer
Den franske sportsavisen l’Equipe titulerte deres sak om Andy Schleck, «Har Andy kastet inn håndkleet?». Avisen snakket blant annet med RadioShack-sjef Luca Guercilena.

- Han har noen pusteproblemer, men for øyeblikket er det største problemet med Andy det som foregår i hodet hans, sa Guercilena, ifølge Cyclingnews.

Schleck har hele tiden hevdet at han er svært motivert for å komme tilbake i toppform. 27-åringen valgte imidlertid ikke å trene på Mallorca eller Gran Canaria denne vinteren.

- Andy forsto ikke at han måtte jobbe, sa Alain Gallopin.

Det er kanskje ikke overraskende at RadioShack-sjefen begynner å miste tålmodigheten til lillebror Schleck. Likevel er det neppe smart å gå ut i offentligheten med slike uttalelser.

Brannslukking
Det virker Guercilena å ha forstått. Nå har nemlig italieneren prøvd å slukke brannen.

- Det var synd at han måtte bryte Tour Méditerranéen, men han var syk og tar antibiotika. Vi tror at værforandringen fra varmen i Australia til kulden i Europa har skylden, sier han til Cyclingnews.

- Andy har vært ute i seks måneder, og vi vet at det tar tid å komme tilbake. Det er et fysisk aspekt, men det går også på det mentale. Det er aldri lett for en stor rytter, de er ikke vant til å lide. Det var noen gode tegn i Australia, men nå har han tatt noen steg tilbake.

For øyeblikket ser det bekmørkt ut for Schleck nå, har ledelsen i RadioShack fortsatt troen på ham. I alle fall i media.

- Andy må finne ønsket om å lide. Vi er sikre på at han kommer til å bli gradvis bedre, og vi kommer til å gjøre vårt for å hjelpe han.

Schlecks neste ritt blir etter planen Tour du Haut-Var. Så gjenstår det å se om luxembourgeren kan fullføre todagersrittet.