RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Proffaktuelle Holst Enger mister ritt

Foto: Jarle Fredagsvik (Procycling.no)
Sist oppdatert:
Får ikke lov til å kjøre Tour des Fjords.

19 år gamle Sondre Holst Enger kobles tett med en overgang til Belkin Pro Cycling Team for tiden.

Hortenseren hadde sjansen til å vise seg skikkelig fram under Arctic Race of Norway, men fikk kun i små glimt vist fram hva som bor i ham.

Sportsdirektør Atle Kvålsvoll i Team Plussbank bekrefter overfor procycling.no at alt ikke var ved det vante.

- Sondre var syk i inngangen til Arctic Race. Han slet med sykdom under firedagers i Tønsberg. Så ble han gradvis bedre, og viste på den siste etappen at han ikke var langt unna formen, sier Kvålsvoll til procycling.no.

Kvålsvoll: - Tar ingen sjanser
Mandag var unggutten inne til helsesjekk hos Olympiatoppen i Oslo, og der ble det klart at alt likevel ikke var som det skulle. Plussbank-rytteren ble satt på en mer omfattende antibiotikakur, noe som gjør at helgens Tour des Fjords foregår uten ham.

- Vi ønsker ikke å ta noen sjanser med Sondre. Med tanke på deltakelsen i Tour de l'Avenir senere, har vi bestemt oss for å ta ham ut av Tour des Fjords, bekrefter trønderen.

Det er imidlertid ikke verre enn at Holst Enger ventes å være tilbake i trening i løpet av et par dager.

Heller ikke Fridtjof Røinås stiller til start i Valle, fredag. Kvålsvolls andre stortalent har slitt med en kneskade siden Glava Tour i midten av mai.

- Han var bra igjen til NM, men fikk føling med det samme problemet under EM. Vi har bestemt oss for å roe det hele ned, og bygge ham gradvis opp igjen til norgescuprittet i Trondheim den 25. august, forteller Kvålsvoll.

Satser på Hoem og Aasvold
Med Sondre Holst Enger og Røinås ute, blir det ventelig opp til Bjørn Tore Hoem og Lorents Ola Aasvold å kjøre inn resultater i tredagersrittet (med fire etapper) i vest.

- Jeg tror det blir et helt annet ritt enn det Arctic Race of Norway var. Det er tøffere løypeprofil, og det blir vanskeligere for de utenlandske lagene å kontrollere det. Det blir mer slik at de sterkeste rytterne kommer til å bli sittende foran. Vi får håpe at Bjørn Tore eller Lorents Ola sitter med helt der framme, avslutter Kvålsvoll.

Team Plussbank stiller følgende lag i Tour des Fjords: Bjørn Tore Hoem, Sindre Lunke, Amund Grøndahl Jansen, Morten Mørland, Andreas Erland, Petter Schmidt, Thomas Larsen og Lorents Ola Aasvold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere