Gå til sidens hovedinnhold

Proffaktuelle Holst Enger mister ritt

Får ikke lov til å kjøre Tour des Fjords.

19 år gamle Sondre Holst Enger kobles tett med en overgang til Belkin Pro Cycling Team for tiden.

Hortenseren hadde sjansen til å vise seg skikkelig fram under Arctic Race of Norway, men fikk kun i små glimt vist fram hva som bor i ham.

Sportsdirektør Atle Kvålsvoll i Team Plussbank bekrefter overfor procycling.no at alt ikke var ved det vante.

- Sondre var syk i inngangen til Arctic Race. Han slet med sykdom under firedagers i Tønsberg. Så ble han gradvis bedre, og viste på den siste etappen at han ikke var langt unna formen, sier Kvålsvoll til procycling.no.

Kvålsvoll: - Tar ingen sjanser
Mandag var unggutten inne til helsesjekk hos Olympiatoppen i Oslo, og der ble det klart at alt likevel ikke var som det skulle. Plussbank-rytteren ble satt på en mer omfattende antibiotikakur, noe som gjør at helgens Tour des Fjords foregår uten ham.

- Vi ønsker ikke å ta noen sjanser med Sondre. Med tanke på deltakelsen i Tour de l'Avenir senere, har vi bestemt oss for å ta ham ut av Tour des Fjords, bekrefter trønderen.

Det er imidlertid ikke verre enn at Holst Enger ventes å være tilbake i trening i løpet av et par dager.

Heller ikke Fridtjof Røinås stiller til start i Valle, fredag. Kvålsvolls andre stortalent har slitt med en kneskade siden Glava Tour i midten av mai.

- Han var bra igjen til NM, men fikk føling med det samme problemet under EM. Vi har bestemt oss for å roe det hele ned, og bygge ham gradvis opp igjen til norgescuprittet i Trondheim den 25. august, forteller Kvålsvoll.

Satser på Hoem og Aasvold
Med Sondre Holst Enger og Røinås ute, blir det ventelig opp til Bjørn Tore Hoem og Lorents Ola Aasvold å kjøre inn resultater i tredagersrittet (med fire etapper) i vest.

- Jeg tror det blir et helt annet ritt enn det Arctic Race of Norway var. Det er tøffere løypeprofil, og det blir vanskeligere for de utenlandske lagene å kontrollere det. Det blir mer slik at de sterkeste rytterne kommer til å bli sittende foran. Vi får håpe at Bjørn Tore eller Lorents Ola sitter med helt der framme, avslutter Kvålsvoll.

Team Plussbank stiller følgende lag i Tour des Fjords: Bjørn Tore Hoem, Sindre Lunke, Amund Grøndahl Jansen, Morten Mørland, Andreas Erland, Petter Schmidt, Thomas Larsen og Lorents Ola Aasvold.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken