*Nettavisen* Sport.

Proffkontrakt for Gabriel Rasch

Foto: Gunnar Mjaugedal/Scanpix

Syklisten Gabriel Rasch hadde tenkt til å legge opp. Nå blir han i stedet profesjonell. Den regjerende norgesmesteren får kontrakt med storlaget Alessio-Bianchi.

- Kontrakten er ikke skrevet under ennå, og jeg har lært meg ikke å ta noe for gitt sånn sett, men det er nærmere nå enn noen gang, sier Rasch til NTB.

Siden i fjor høst har Buskerud-mannen vært "på vent" i det italienske laget etter noen uker som stagiere (prøveproff) i danske Team fakta.

- Jeg har avtale om å skrive kontrakt i Danmark i månedsskiftet (mars-april), så meningen er at det skal skje med det første, forteller Gabriel Rasch.

Alessio-Bianchi er en sammenslåing av fjorårets stjernelag Bianchi (med Jan Ullrich), Alessio og Team fakta.

28-åringen ble oppringt for en måned siden av Alessio-leder Peter Sejer Nielsen og tilbudt kontrakt. Da hadde ikke dansken latt høre fra seg siden før nyttår, og Rasch var i ferd med å avslutte karrieren.

Den siste uken har syklisten ligget i hardtrening på Gran Canaria med håp om at han snart skal debutere som sykkelproff.

Gabriel Rasch banket etablerte proffer som Thor Hushovd, regjerende mester Kurt Asle Arvesen og Steffen Kjærgaard i fjorårets NM i Grimstad.

Annonsebilag