Profflag snuser på norsk stortalent

Foto: Anders Lindstrøm (www.procycling.no)

- Ingen selvfølge at han blir hos oss neste år, sier ungguttens sjef.

02.08.13 21:33

Sondre Holst Enger (Plussbank BMC) fikk en pangstart på Tønsberg 4-dagers torsdag, da han vant den tradisjonsrike tempoen opp til Slottsfjellet.

Seieren til tross, unggutten selv var ikke nevneverdig fornøyd med prestasjonen. Fredag mistet han ledertrøyen, mens Tormod Hausken Jacobsen (Øster Hus-Ridley) vant etappen foran Christer Jensen (Joker Merida) og Phan Åge Haugård (OneCo).

Følges av profflagene
Tønsberg-rittet er likevel bare oppkjøring for Holst Enger, som i juli har gjennomført en lang treningsperiode.

Samtidig tok Plussbank-sjef Atle Kvålvoll turen til Tour de France for å snakke med de store profflagene om sitt nye stjerneskudd.

- Ja, jeg var nede i Tour de France noen dager og fikk pratet med flere lag som har interesse for Sondre. De har fått med seg hva han gjorde under Glava Tour og seieren under nasjonscupen i Canada. Det finnes noen lag som er veldig oppdatert på unge ryttere, og de vet hvem Sondre er, sier Kvålsvoll procycling.no

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Trond Reidar Teigen (www.procycling.no)

Kan bli proff i 2014
Plussbank-sjefen vil ikke nevne hvilke lag det dreier seg om, men bekrefter at han først og fremst har snakket med ProTour-lag.

- Kjører Holst Enger for Plussbank til neste år?

- Vi får ser hvordan det går resten av sesongen. Det er ingen selvfølge at han gjør det. Sondre er faktisk den som er mest avslappet med tanke på den biten. Han kommer til å bli proff, det er bare et spørsmål om når. Det er viktig at vi tenker på utviklingen hans også. Han trenger for eksempel litt mer grunnlag før tar fatt på større oppgaver, resonnerer Kvålsvoll.

- Minner om Hushovd
Med tanke på høstsesongen har den 19 år gamle Horten-syklisten pekt seg ut Tour de l'Avenir og VM i Italia som sine store mål, men Kvålskvoll ser ikke bort ifra at det skal kjøres for Holst Enger under Arctic Race of Norway (08.-11. aug.) og Tour des Fjords (16.-18. aug.) også.

- Sondre har hatt en lengre treningsperiode i juli og trenger litt konkurranse for å komme i gang igjen. Tour l’Avenir og VM er de store målene for ham utover høsten. Taktikken i laget avgjør hvordan vi kommer til å kjøre (i Arctic Race og Tour des Fjords ) Men er Sondre en naturlig mann å kjøre for i slike ritt, forklarer Kvålsvoll.

Les også: - Jeg driter i hvordan løypen er

- Sondre er veldig allsidig og derfor en veldig spennende ryttertype. Han er god til å spurte og går samtidig veldig bra i bakkene. Hvordan han kan kjøre i lengre bakker blir derfor veldig interessant å se. Det føles ganske bra å kunne jobbe med en slikt spesielt talent.

- Den åpenbare allsidigheten gjør det vanskelig ikke å sammenlikne ham med din eldre elev, Thor Hushovd.

- Ja, de likner hverandre – både fysisk og på den mentale biten. De er begge vinnerskaller og har god evne til å motstå smerte. I sin tid var Thor en av de beste i U23-klassen i de harde rittene med fjellfinish, erindrer Hushovd-trener Kvålsvoll.

- Hva tror du Holst Enger kan få til i U23-VM?

- VM-løypen er tøff og kupert, men det spennende å følge ham. Sondre har klatret bra før. Det vil ikke sitte mange spurtere igjen på slutten og Sondre har en god spurt. Men det er mye som kan skje i et VM-ritt, avslutter Kvålsvoll.

Tønsberg 4-dagers 2. etappe:
1. Tormod Hausken Jacobsen (Øster Hus-Ridley)
2. Christer Jensen (Joker Merida)
3. Phan Åge Haugård (OneCo)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.