RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Proffsyklist kan få sju års fengsel

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Skulle «bare» hjem fra byen. Medsyklist omkom i ulykken.

Guillaume Levarlet (Cofidis), Arnaud Coyot (forhenværende Saur-Sojasun) og Sébastien Minard (AG2R) tok en fatal avgjørelse, da de satte seg inn i bilen etter byturen på nattklubben Bugatti i den franske byen Creil.

De hadde nemlig drukket alkohol, da Levarlet startet opp bilen rett etter klokka seks om morgenen, skriver avisen Le Parisien.

Det gikk galt da Citroën Xsara-føreren kjørte rett fram i en 90 graders sving. Ferden gikk videre innover en kjerrevei før bilen smalt inn i metallisk hindring på passasjersiden.

Der satt Arnaud Coyot (33) som senere døde av hodeskadene han pådro seg.

Hadde drukket alkohol
Levarlet og Minard pådro seg mindre kutt- og sårskader. Coyot fikk omfattende skader i hoderegionen og omkom.

Levarlet, som kjørte bilen, ble tatt med til politistasjonen for promillekontroll. Da denne ga utslag over de tillatte verdiene, ble han satt i varetekt.

- Kontrollen for narkotiske stoffer var negativ, men han var litt over grensen på alkoholverdien, sier en rettskilde til Le Parisien.

Levarlet har nå blitt siktet for uaktsomt drap med døden til følge av høyesteretten i Beauvais. Strafferammen er på sju år og inntil 100.000 euro i bøter for 28-åringen som ikke har blitt domfelt tidligere.

Begraves fredag
De neste ukene skal etterforskere rekonstruere hendelsesforløpet og forsøke å finne ut om sjåføren holdt fartsgrensen da ulykken inntraff.

Arnaud Coyot gravlegges fredag i Ons-en-Bray.

Han kom opprinnelig fra Beauvais, og bodde i Creil på tidspunktet ulykken inntraff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere