Gå til sidens hovedinnhold

Proffsyklist ranet og mishandlet

Stortalentet Andrey Amador (Team Movistar) ble presset av veien, før han ble mishandlet og ranet.

Før jul kunne procycling.no fortelle at et knippe norske syklister hadde blitt bøtelagt for å sykle to i bredden. I kjølvannet fortalte Kurt Asle Arvesen at han har blitt truet med balltre på treningstur.

Det blir bare barnemat i forhold til hva Andrey Amador har opplevd.

Costa Ricas beste syklist var ute for å trene i hjemlandet da han ble presset av veien. Gjerningspersoner fra to kjøretøyer skal deretter ha angrepet ham og slått han bevisstløs, før de stakk av med sykkelen til Amador.

Les også: Hushovds soldater

24-åringen skal ha blitt liggende bevisstløs i seks timer, før han ringte til broren sin.

- Vi trodde han bare hadde kuler og sår. Morgenen etter begynte han å spy, og da bar det rett på sykehuset, forteller broren Ivan, som også er syklist, ifølge cyclingnews.com.

I stedet for å sykle Tour de San Luis i Argentina, blir nå Amador liggende på et sykehus i Costa Ricas hovedstad San Jose.

- Han blir bedre for hver time, heter det i en uttalelse fra Team Movistar.

- Han er ved bevissthet, lever og uten komplikasjoner. Helbredelsen går sakte, men er på rett vei.

Det er en kjent sak at det er risikabelt å være idrettsstjerne i Latin-Amerika. Til stadighet kommer det historier om familiemedlemmer av idrettsstjerner som kidnappes. Deretter kreves det løsepenger.

Nyling tok den regjerende argentinske mester sitt eget liv. Armando Borrajo hoppet fra et tak, etter å ha blitt løslatt fra, ja du gjettet riktig, en kidnapping. Borrajo kommer fra en skikkelig sykkelfamilie. Begge hans brødre er profesjonelle, og lillebror, Alejandro, har blant annet blitt nummer tre på en etappe i Giro d'Italia.

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Kommentarer til denne saken