ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Tidligere landslagssjef Åge Hareide var lite imponert over det norske laget, og ga det glatte lag etter serbernes 2-0-scoring tirsdag.

– Katastrofevalg vi gjør her, altså. Leo Østigård blir lokket ut på den ene siden og burde holdt seg mer sentralt. Det er Sander Berge sitt balltap som fører til elendigheten vi ser nå, sa Hareide underveis i NRKs radiosending.

Da Nettavisen ønsket å høre en dypere forklaring fra trenerlegenden, hadde han følgende å si:

– Dette (problemet red.anm.) har egentlig vart i over 20 år. Det er et mareritt som forfølger oss, og det blir ikke bedre før man kommer seg ut av det og overvinner den biten der.

Les også: Kommer med klar Haaland-melding etter nedturen

Hør kaptein Martin Ødegaard etter tapet:

– Kan ikke gjøre sånne feil

Hareide ledet det norske landslaget fra 2003 til 2008, og er for tiden ansatt som ekspert i NRK. Han fikk også oppgaven om å lede den svenske giganten Malmö FF ut denne sesongen.

– Vi blir utmanøvrert av spillere med høy individuell kvalitet, teknisk og taktisk klokskap. Det begynte med at de fant ut av hvordan Norge skulle spille, og fant store hull midt i banen. Og så gjør vi feil som fører til baklengsmål, vi kan ikke gjøre sånne feil internasjonalt.

Les også: Byttet inn og kåret til Norges beste: – Ikke bra nok

Han har selv vært med på store skuffelser, og mener at Ståle Solbakken har mannskapets alder på sin side til å utvikle seg ytterligere videre.

– Vi sto overfor en veldig god motstander, som var taktisk kloke og smarte spillere. Man må ta nye tak og løfte oss igjen. Laget er for så vidt ungt, men nå går vi inn i en EM-kvalifisering som blir litt vanskeligere enn vi hadde håpet på.

Godt innhopp

Jørgen Strand Larsen kom inn for Norge, og imponerte stort i sitt andre innhopp under Ståle Solbakken. Nettavisen ga unggutten en sekser på børsen, og kåret haldenseren til Norges beste.

– Planen var å snu kampen. Så enkelt og greit – så jeg ga alt for det. Men det var dessverre litt for lite tid.

– Hvordan var det å se fra benken at Serbia kjørte mye av kampen?

– Nei, det er kjedelig sånn sett. Men jeg håpet bare på min tur så tidlig som mulig, og det gikk greit, men det gikk ikke bra nok. Vi skulle holdt dem til 0-1, så hadde det kanskje vært litt mer håp. Men det ble et kjedelig resultat.

Les også: Stormester Ilja Smirin har fått sparken av FIDE

– Det var bra det. Mye gode involveringer selvfølgelig, men jeg vil heller komme inn og spille en dårlig match, og vinne kampen. Jeg setter laget foran, men i dag ble det dessverre motsatt.

Slik var kampen: