Bohinen spilt blant annet for de engelske storklubbene Blackburn og Nottingham Forest, og har respektable 49 landskamper for Norge.

52-åringen har skapt seg et navn som trener etter spillerkarrieren, og har hatt hovedtreneransvaret i blant annet Sandefjord og Aalesund.

Senest tok han over trenerjobben i Sarpsborg 08 etter Micke Stahre, og ledet sarpingene inn til en 8.-plass forrige sesong. Avtalen ble derimot ikke forlenget, og Bohinen står nå uten en trenerjobb.

- Faren er jo å bli liggende i senga hele dagen og ikke gjøre noen ting, sier Bohinen i Nettavisen-podkasten «Sesongkortet».

Les også: Cuphelten Sivert Mannsverk spås en lysende karriere: - Nesten ikke til å tro


Kommer med innrømmelse

Han ligger imidlertid ikke på latsiden til tross for at han står uten trenerjobb:

- Det blir å se litt treninger i nærområdet, se kamper på ulike nivåer, og se fotball generelt på TV. Det ser også ut til at jeg skal bidra litt på TV fremover, men det er ingen voldsomt spennende hverdag.

- Er det slik at du følger ekstra med på de lagene her til lands som gjøre det dårlig, hvis det skulle dukke opp en jobbmulighet?

- I dette yrket er det, dessverre, ofte sånn at man får jobb på den måten, så det må man jo bare innrømme at jeg har et øye til de lagene. Sånn er det jo bare, så det skal jeg være ærlig på, innrømmer han og smiler.

Les også: Saltnes reagerer på det som skjedde under cupfinalen: - Jeg blir lei meg

Og fortsetter:

- Men det er ikke sånn at jeg går rundt og håper på at noen skal få sparken, men jeg følger med der jeg tror at det kan skje noe i løpet av sommeren. Sånn er det for en trener på dette nivået, som fortsatt ønsker å være trener.

Utelukker ikke utlandet

I Nettavisens podkast «Sesongkortet» avslører Bohinen at han har følere ute i andre skandinaviske klubber, og at han får hjelp til å sondere terrenget:

- Jeg følger med i utlandet også, og har en som er «på» for meg i både Sverige og Danmark. Det handler om å være på rett plass til rett tid, og man skal ha litt flaks. Det er ikke så ofte at danske eller svenske klubber ansetter norske trenere lenger, så det gjelder å ha litt flyt.

Da Kjetil Rekdal forsvant til Rosenborg fra HamKam, dukket Bohinens navn opp i bunken blant hete kandidater. Hamar Arbeiderblad avslørte også at treneren var inne til intervju, men det var danske Jakob Michelsen som fikk jobben.

- Her i Norge har vi en forkjærlighet for utenlandske trenere, og synes, av en eller annen grunn, at det er veldig eksotisk og spennende. Jeg tror norske trenere er godt utdannet og på et høyt nivå, og at det er mange norske trenere som ville klart seg i større ligaer.

- Hvorfor er ikke norske trenere mer attraktive i utlandet?

- Det er lite tradisjon for det og noen har mislyktes i sine jobber, men det er mange som lykkes også. Så jeg vet ikke helt, avslutter Bohinen.

Trenerprofilen kan avsløre at han blir å se som ekspert under Discoverys TV-sendinger som fotballekspert i tiden framover.