På overgangsvinduets siste dag ble Daniel James Leeds-spiller. Den hurtige kantspilleren forlater dermed Manchester United etter to sesonger.

James var å se på banen så sent som i Manchester Uniteds møte med Wolverhampton sist helg, men med Cristiano Ronaldo på vei inn hos Old Trafford-klubben ble det etter hvert nødvendig for Manchester-laget å kvitte seg med en offensiv spiller, skriver The Athletic.

- Fikk forsikringer av Solskjær

Ting skal imidlertid ha skjedd fort og The Athletic hevder at James i forkant av møtet med Wolves søndag, som han altså startet, skal ha fått forsikringer av manager Ole Gunnar Solskjær om at han var en del av planene for den kommende sesongen.

LES OGSÅ: Neville til angrep på United-eierne etter Ronaldo-signeringen: - De gjør det de vanligvis gjør når de blir satt under press

23-åringen skal derfor ha vært innstilt på å bli i Manchester United denne sesongen.

I kjølvannet av kampen mot Wolverhampton, der vingen ble byttet ut etter 52 minutters spill, skal han ha fått beskjed om at det mest sannsynlig ville blitt svært begrenset med spilletid denne sesongen. Denne vendingen kom altså rundt 24 timer etter at James hadde fått forsikringer om at han var med i planene til Solskjær.

The Athletic skriver følgende om James' reaksjon på nyheten: - James ble overrasket over den brå vendingen, men innså raskt at framtiden hans lå et annet sted.

James tok kontakt

Leeds har i lengre tid jaktet 23-åringen og skal ha vært i kontakt med Manchester United om en overgang for vingen allerede før sistnevnte bestemte seg for å la ham gå.

Elland Road-klubben skal ha forhørt seg om vingen lørdag, skriver The Athletic, men da var det lite godvilje å møte hos Manchester United. Leeds ga imidlertid ikke opp håpet om at ting skulle endre seg og etter møtet med Wolves skal tonen ha vært en annen.

James skal ha fått beskjed i etterkant av den kampen om at nettopp Leeds ønsket å kjøpe ham og at han ikke lenger var en del av Manchester Uniteds planer.

Manchester United skal også ha følt at waliseren var en av få offensive spillere i troppen de kunne få gode penger for ved et salg på så kort varsel, siden Leeds hadde vist konkret interesse.

LES OGSÅ: Kommer med flere detaljer. Slik tok Solskjær grep for å kapre Ronaldo

Daniel James skal selv ha kontaktet Leeds' sportsdirektør Victor Orta mandag morgen og derfra og inn skal det ha gått raskt. Leeds la i løpet av kort tid inn tre bud på kantspilleren og fikk til slutt akseptert en avtale verdt rundt 25 millioner pund.

- En «seier» for United

The Athletic mener at dette blir sett på som en «seier» innad i Manchester United, siden klubben tidligere har slitt med å tjene penger på slike salg.

I Leeds er det ventet at James får en svært sentral rolle og manager Marcelo Bielsa skal være nærmest fiksert på å få 23-åringen inn i sitt system.

Dette er ikke første gang Leeds forsøker å kjøpe waliseren.

I vintervinduet i 2019 var spilleren så godt som klar for klubben - da fra Swansea - men det hele brøt sammen i tolvte time da klubbene ikke klarte å bli enige om de siste detaljene i avtalen.

Den gang var James allerede på plass i Leeds og han hadde gjort unna både legesjekk og de obligatoriske bildene for en presentasjon.