Se Sesongkortet-episoden med Sæter øverst!

TRONDHEIM (Nettavisen): Rosenborgs toppscorer har utviklet seg til å bli en av Eliteseriens beste spillere denne sesongen, og står med 19 målpoeng på 17 ligakamper.

26-åringen har derimot ikke fått noen ny kontrakt etter at han signerte fra Ranheim i 2020, men fikk nylig et kontraktsforslag fra RBK.

Det ble kontant avslått, og nå forteller han om mulighetene framover.

– Det er egentlig en helt vanlig forklaring. Vi ser forskjellig verdi av meg, og det er en ærlig sak. Sånn er det innimellom, at man verdsetter hverandre forskjellig. Da har man blitt enig om å ikke signere her, og da er det som det er. Fokuset mitt har ikke vært der, så den er jeg halvveis ferdig med, forteller spissprofilen i en episode av Nettavisens fotballpodkast «Sesongkortet».

Les også: Rekdal forklarer Rosenborg-grep: – Veldig bevisst

Hør podkasten under:


Lite sannsynlig

Trønderens nåværende kontrakt går ut i desember 2023, så det er ingen umiddelbar hast med å bli enig om en forlengelse. Men skal Rosenborg få noe for Sæter, vil et salg etter sesongen trolig være mest sannsynlig.

Hovedpersonen selv er usikker, men tror ikke det vil bli noe endring på situasjonen i nær framtid:

– Slik ting er nå, så ser vel ingen det. Samtidig kan ting snu på døgnet, men akkurat nå er det vanskelig å se det, dessverre.

– Hva mener du er markedsverdien din, hvis klubben ender opp med å selge deg til vinteren?

– Det er veldig vanskelig å sette en prislapp, men jeg mener at denne sesongen har vært en eneste stor opptur og har vært over all forventning. Ut ifra det mener jeg at markedsverdien min er høy, i hvert fall det jeg gir klubben i og rundt.

Les også: Den nye Rosenborg-stjernen vekker oppsikt: – Kunne ikke forutse det

RBK-supporterne har naturligvis fått med seg situasjonen. Der kommer det litt ulike reaksjoner, skal man tro Sæter:

– Det verserer jo rykte over alt om at jeg ikke godtar det ene og det andre, men alt er jo feil. I bunn og grunn signerer man for sin egen framtid og seg selv, ingen andre.

– Tok helt av

Nylig ble det også kjent at Sæter har avsluttet sitt samarbeid med agent Kevin Ingebrigtsen, og er nå for tiden uten en agent. Det har ikke gått forbi i det stille:

– Jeg er ganske heit på agentmarkedet akkurat nå. Men så er det bare én som kan representere meg og, så man får ta tiden til hjelp og finne den løsningen som blir riktig, sier ham og fortsetter:

– Alle har alltid en god klem å gi, så det må også være en person som har gjort noe bra tidligere.

Les også: PSG-treneren ordknapp om Mbappé-hysteriet: – Dere vil ikke tro det

I podkasten Fotballhodet ble det kjente at Sæter i teorien kan spiller for det pakistanske landslaget, fordi morfaren er fra Pakistan.

– Det tok jo helt av, og nå har de fått blod på tann i Pakistan. Sannsynlig er derimot lik null, for at det blir noe pakistanske landskamper på Ole Sæter. Jeg har ikke noe tilknytning til det, så skulle jeg gjort det, hadde ikke det vært fordi jeg har noe kjennskap til landet, avslutter RBK-profilen.

Resten av episoden kan du høre i Spotify, Apple Podcasts eller andre avspillingsverktøy.