*Nettavisen* Sport.

Programmet i EM skaper sterke reaksjoner. Ekspert: - Jeg er rystet

REAGERER: Islendingene raser over at de må spille to kamper på to dager i EM. Norges Christian O'Sullivan påpeker at det er likt for alle.

REAGERER: Islendingene raser over at de må spille to kamper på to dager i EM. Norges Christian O'Sullivan påpeker at det er likt for alle. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Islands trener er rasende og kaller det utrolig. Norge-profiler enig i at hardkjøret ikke er optimalt.

22.01.20 10:53

Norge er klar for semifinale i EM og møter enten Kroatia eller Spania til semifinale fredag. Onsdag venter imidlertid en mindre viktig kamp mot Slovenia.

De norske gutta må dermed spille to kamper på rad, før det blir én dags hvile, før alvoret på nytt tar fatt og det skal kjempes om en finaleplass fredag, før en eventuell finale spilles søndag.

LES OGSÅ: Norge klar for semifinale etter svensk seier

Island-trener: - Det er utrolig

Oppsettet i årets EM har skapt reaksjoner. Det har lenge blitt snakket om at belastningen på de beste spillerne er for stor, men programmet er likevel lagt opp slik at noen lag nå må spille to kamper på to dager under den pågående turneringen.

FØLG LIVE FRA 181.5: Norge møter Slovenia

Islands profilerte trener, Gudmundur Gudmundsson, ga klart uttrykk for hva han mener om dette i etterkant av tapet mot Norge tirsdag kveld.

- Det er utrolig at vi skal spille kamp nummer sju allerede onsdag. Det er ikke til å forstå, men sånn er det bare, sier islendingen til dansk TV 2.

LES OGSÅ: Alexander Blonz (19) vekker stor oppsikt i Europa

Selv om Island er ute av kampen om en semifinale etter tapet for Norge, påpeker treneren at kampen har stor betydning for hans mannskap. Plasseringsspillet kan få betydning med tanke på OL-kvalifiseringen.

LES OGSÅ: Like etter at passasjeren hadde satt seg, fikk han beskjed av kabinpersonalet om hvem som skulle sitte ved siden av ham: - Skalv under hele reisen (+)

- Da får de jo heller starte mellomspillet én dag tidligere. Det skal jo ikke skje at vi må spille en slik kamp allerede onsdag. For oss har kampen stor betydning.

- Det er ingen hviledag og det er uakseptabelt. I håndballens verden er det ikke akseptabelt å måtte spille kamp to dager på rad, sier Gudmundsson.

Ekspert: - Håpløst og pinlig

Island-treneren får støtte av den danske eksperten Claus Møller Jacobsen.

LES OGSÅ: TV3-ekspert Kjelling reagerer på Norge-stjernens brutale klubbsituasjon

- Det er håpløst. Det er fullstendig håpløst å utsette spillerne for noe slik i et EM-sluttspill. Jeg er rystet over at vi fortsatt har en sport som ikke tar seg selv mer seriøst. Det er pinlig at spillerne skal spille to kamper på 16 timer, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre. - UAKSEPTABELT: Island-trener Gudmundur Gudmundsson er oppgitt.

- UAKSEPTABELT: Island-trener Gudmundur Gudmundsson er oppgitt. Foto: Tt News Agency (Reuters / NTB scanpix)

Oppsettet er imidlertid ikke likt for alle. Spania har for eksempel sine sju kamper fordelt på 14 dager, mens Ungarn er i samme båt som Norge og Island.

Magyarerne avsluttet sin forrige kamp sent tirsdag kveld, men skal i aksjon igjen allerede onsdag klokken 16. Ungarerne har fortsatt en liten mulighet til å nå en semifinale og derfor er deres oppgjør mot Portugal av stor betydning.

De norske gutta restituerte med isbad etter tirsdagens kamp og kan gå inn i onsdagens møte med Slovenia vel vitende om at resultatet ikke har noen stor betydning. Det kan likevel bety at det blir tatt kyniske valg og spillere blir hvilt.

Norge-profil: - Likt for alle

Til dansk TV 2 sa Norges Christian O'Sullivan dette om oppsettet:

- Det blir likt for alle lag i vår gruppe, og slik sett er det rettferdig, men av hensyn til spillerne og for å unngå skader, burde det være minimum én dag imellom kampene.

Harald Reinkind medgir at det ikke er optimalt med to kamper på to dager.

- Vi skulle gjerne hatt en pause på en dag eller to, det hadde vært optimalt. Men nå er det en gang sånn, så da får vi gjøre det beste ut av det, sier Reinkind til dansk TV 2.

De norske gutta har så langt spilt seks kamper i mesterskapet og skal spille ytterligere tre til - Slovenia-kampen, semifinale, samt en finale eller bronsefinale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.