Gå til sidens hovedinnhold

Promotor om Brækhus: - Ja, vi har et problem

- Det er tøft, innrømmer Nisse Sauerland.

FREDERIKSHAVN (Nettavisen): - Kanskje Mia St. John gjør comeback, spøkte Cecilia Brækhus da hun ble spurt om hvem hun kommer til å møte i neste kamp.

Kampen mot den tidligere Playboy-modellen i april i fjor ble intet annet enn en overkjøring, hvorpå enkelte hevdet at det var mer et PR-stunt enn en boksekamp.

Lørdag vant Brækhus samtlige ti runder i møtet med 39 år gamle Myriam Lamare, som la opp umiddelbart etter kampen.

Det var selvsagt ikke noe mer enn en spøk da Cecilia foreslo at kanskje en omkamp mot St. John kunne være en mulighet, men sannheten er at det ikke finnes mange verdige motstandere, som er tilgjengelige nå.

- Vanskelig for Mayweather også
Det innrømmer også Sauerland-promotor Nisse Sauerland overfor Nettavisen.

- Er det et problem for dere at det er så vanskelig å finne gode motstandere?

- Ja, selvfølgelig. Det var en bra kamp mot Lamare, men Cecilia er så god og slår alle. Det er vanskelig for Floyd Mayweather også. Derfor mener jeg at vi må opp eller ned en vektklasse. Det er en tøff oppgave å finne en verdig motstander, sier Sauerland.

- Hva foretrekker du at Cecilia gjør? Opp eller ned en vektklasse?

- Jeg må snakke med henne og høre hva hun tenker og se på hva det beste alternativet er. Vi er ikke her for å møte enkle motstandere - vi vil møte de beste og de tøffeste.

- Er det noen spesielle motstandere du har tankene?

- Vi har noen navn på blokka. Blant annet enn argentinsk jente i weltervekt, vi har selvsagt også Anne-Sophie Mathis og en mulig omkamp der. I mine øyne var den første kampen mot henne, Cecilias tøffeste så langt. Hun har gått opp i vekt nå. Vi har også Christina Hammer enda en vektklasse over der igjen.

Holly Holm øverst på lista
- Hva med en kamp mot Holly Holm? Er dere fremdeles interessert i det?

- Vi er i dialog med Hollys manager. Jeg hadde elsket å få til den kampen - det er fortsatt nummer én på listen min. Jeg er sikker på at den kampen kan komme - kanskje allerede i år.

- Hun vil gå MMA-kamper nå, men jeg tror hun kommer tilbake. En eventuelt kamp blir mest sannsynlig i USA.

Noen kamp på Holms «hjemmebane» i New Mexico er imidlertid ikke så veldig fristende for den tyske promotoren.

- Jeg er en promotor. Jeg har ikke noe imot Albuquerque, men jeg vil ha kampen i Las Vegas eller New York. Et glamorøst sted, der norske fans kan ta en weekend og se en kamp. Hva skal de gjøre i Albuquerque? Dra og se på kyllingsjappa fra Breaking Bad?

Brækhus vil ha Holm
Brækhus er heller ikke på noen måte avvisende til en kamp mot Holly Holm.

- Hvis hun er interessert, så er jeg interessert. Det er hun som har sagt at hun ikke er så interessert. Nå har de sagt at de er åpne for det, i tillegg er Christina Hammer interessant, Layla McCarter er interessant og en argentinsk jente. De blir vanskelig å få opp i ringen, men vi håper å få det til. Går ikke det, får jeg gå opp i tungvekt og utfordre Sonya (Lamonakis, red.anm.), sier spøkefullt Brækhus til Nettavisen.

Viasats boksekommentator Ole-Petter Westereng ser at det er vanskelig å finne kvalifisert motstand for Cecilia Brækhus.

- Det er ikke den samme bredden i kvinneboksing som i herreboksing. Sånn er det bare. Det er ikke Cecila sin skyld at hun er vesentlig bedre enn de fleste andre. Cecilia er «The first lady». Det er opp til de andre å ta fra henne beltene, sier Westereng til Nettavisen.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene