RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Proppfull av selvtillit

Foto: Stoyan Nenov (Reuters)
Petter Solberg kjørte glitrende dagen før starten på Rally Finland – og advarer like godt konkurrentene foran årets seks siste VM-runder.

Med pallpassen fra Rally Bulgaria fortsatt friskt i minnet er Petter Solberg klar for tradisjonsrike Rally Finland. Dagen før dagen var det som vanlig testkjøring, og der beviste østfoldingen at han blir en mann å regne i skogene rundt Jyväskylä.

Solberg ble riktignok stående med sjette beste tid, men det hadde sammenheng med at spydebergingen nøyde seg med tre gjennomkjøringer av løypa. De fem som plasserte ham foran på lista, satte sine beste tider på runde nummer fire.

På alle de innledende rundene tronet samme mann på toppen av listene: Petter Solberg.

Perfekt
Ikke rart verdensmesteren fra 2003 smilte bredt etter endt kjøring.

- Vi hadde to skikkelig gode testdager før rallyet, og kjøringen i dag bare bekreftet testresultatet vårt, sa han.

- Alt fungerte helt perfekt, så det var ingen grunn til flere gjennomkjøringer, tilføyde en meget selvsikker Solberg.

I Rally Bulgaria debuterte han med ny kartleser. Det mangeårige samarbeidet med Phil Mills er over, og ny mann i stolen er britiske Chris Patterson. Overgangen synes å ha vært noe nær smertefri.

Nå advarer han like godt konkurrentene foran de seks siste rundene i årets sesong.

- Jeg føler at jeg er tilbake og kjemper blant de beste i verden. Det føler jeg enda sterkere etter Bulgaria. Vi skal være i toppen i hvert eneste rally fra nå av, sier Citröen-føreren.

Stor optimisme
Den slags uttalelser er tilsynelatende beskrivende for den generelle stemningen i Solbergs VM-team om dagen. Også teamsjef Ken Rees var nylig ute og signaliserte krystallklart at Solberg er tilbake i verdenstoppen.

I et intervju med rally-VMs offisielle nettsider sa han følgende om framtidsutsiktene:

- Det er seks løp igjen, og vi har nettopp vist at vi er konkurransedyktige på asfalt. Petter liker seg på grus og slike løp har vi i Finland, Japan og Wales. Det er en seier i vente – og den kommer i ett av de seks siste løpene!

Spørsmålet er om triumfen kommer allerede i Finland. Solberg får den i hvert fall ikke uten sverdslag. Feltet inneholder mange seierssultne førere – der i blant hjemmehåpet Mikko Hirvonen.

På torsdagens test var finnen raskest av samtlige.

Offensiv storebror
- Bilen føles fantastisk. På testkjøringen før løpet testet vi så mange ting at jeg ikke rakk å bli komfortabel med det oppsettet vi til slutt valgte. Nå er jeg imidlertid klar, sa han til wrc.com etterpå.

Bak Hirvonen fulgte rallykongen Sebastien Loeb – tett fulgt av et annet finsk hjemmehåp, Jari-Matti Latvala. Sebastien Ogier og Dani Sordo fulgte deretter.

Etter å ha kjørt en S2000-bil i Rally Bulgaria sist, er Henning Solberg tilbake i sin vante WRC-doning i Finland. Han innledet rallyet med åttende beste tid på shakedown – og hadde med det Mads Østberg på plassen bak seg.

Storebror Solberg kan nesten ikke vente med å komme i gang med selve rallyet.

- Rally Finland er uten tvil en av mine favoritter. Det går så fort her og det er noen enorme hopp på mange av etappene, sier Solberg.

Rally Finland kjøres denne gangen over bare to dager – og avsluttes lørdag kveld. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere