RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Protester mot Cavendish

Foto: Guillaume Horcajuelo/EPA
Sist oppdatert:
Hausslers lagkamerater reagerer på britens oppførsel.

Heinrich Haussler måtte bryte Sveits Rundt etter at gårsdagens etappe ble avsluttet med et velt forårsaket av Mark Cavendish. Dette var bakgrunnen for at Andras Klier og Jeremy Hunt, Hausslers rutinerte lagkamerater i Cervélo, holdt igjen startfeltet på onsdagens etappe fra Wettingen til Frutigen.

Veltet i bilder her!

De er blant dem som mener velten og skadene som fulgte var Cavendish skyld. De to reagerer også på at Cavendish ikke har kommet med noen unnskyldning.

Sjekk ut velten HER!

- Vi vil sende en beskjed til Cavendish for å få han til å vise mer respekt, sier sportsdirektør i AG2R Gilles Mas til AFP. Lloyd Mondory (AG2R) var med i den dramatiske velten og måtte bryte. Den samme Mas beskriver en situasjon hvor Cavendish ga veteranen Sebastian Hinault en albue som et annet eksempel på britens meget agressive stil.

- Jeg skal ikke si at jeg ikke er skyld i dette, men jeg mener ikke jeg burde ta den skylden alene. Det er det verste fallet i min karriere, de verste skadene jeg har hatt. Men det er ryttere i feltet som har det verre enn meg, sa Cavendish selv etter veltet.

Etter veltet har Cavendish fått en bot på 200 sveitsiske franc, blitt trukket 25 poeng i kampen om poengtrøya og fått en tidsstraff på 30 sekunder.

Mark Renshaw, britens opptrekker, la ut dette bildet av lagkameratens skader etter veltet.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere