RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Protesterte mot OL-razziaen

Sist oppdatert:
Østerrike la søndag inn protest mot at italiensk politi aksjonerte mot landets OL-tropp lørdag kveld.

Italiensk politi gikk til aksjon da det ble kjent at den utestengte " dopingtreneren" Walter Mayer oppholdt seg sammen med landets skiskyttere og langrennsløpere.

Det er ikke kjent om det ble funnet ulovlige substanser, men totalt ble ti østerrikere blodtestet. Resultatene fra testene foreligger mandag eller tirsdag.

La inn protest
- Vi har protestert mot denne razziaen. Jeg snakket personlig med IOC-president Jacques Rogge, og han tok imot protesten, sier Heinz Jungwirth, en av de ansvarlige for Østerrikes OL-tropp.

Østerrike kan ikke forstå at det var noe galt i at Mayer besøkte landets skiskyttere og langrennsløpere.

- Han var her som privatperson, og møtte gutta. Kanskje snakket de litt om forberedelsene, og kanskje ga ham dem noen råd, sier en østerriksk talsmann.

- Jeg har ikke hatt noe særlig kontakt med Mayer, men vet ikke hva han har gjort for noe galt nå, eller hvorfor han ikke får lov til å komme på besøk, sier lederen for Østerrikes skiskyttere og langrennsløpere, Markus Gandler, til Reuters.

Bomtur?
Problemet er at WADA har fulgte ekstra nøye med på Østerrike det siste året, og at Mayer er utestengt fra OL frem til 2010. Han trente landet til medalje i OL i 1998, og stafett-gull i VM året etter. Under Salt Lake City-OL ble det imidlertid funnet utstyr som kan brukes til doping i en lite hus østerrikerne brukte. Mayer hevdet at utstyret kun ble brukt som terapeutiske hjelpemidler og ikke til doping, men ble ikke trodd. Derfor ble han utestengt.

Så spørs det om lørdagens razzia var en bomtur, eller om Mayers besøk i den østerrikske OL-troppen var mer enn en høflighetsvisitt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere