HAMAR (Nettavisen): - Jeg hadde helst sett at Peter Mueller ikke var her. Det er litt provoserende at han dukker opp, sier assisterende landslagstrener på skøyter Johann Olav Koss til Nettavisen.

Tirsdag er hele Norges skøyteelite samlet i Vikingskipet på Hamar. I tillegg til vanlig landslagstrening står kampen om den fjerde og siste EM-billetten på programmet. Håvard Bøkko, Henrik Christiansen og Sverre Haugli er allerede kvalifisert.

Personlig trener
I skøytehallen er også Peter Mueller tilstede. Den tidligere landslagstreneren er nå personlig trener for Håvard og Hege Bøkko utenfor landslagssamlingene.

Etter sparkingen av Mueller i høst har han vært uønsket i skøytemiljøet av skøyteledelsen. Likevel kom det en avtale på plass om at han kan være Bøkkoenes treningsrådgiver utenfor landslagssamlingene. Tirsdag var han på plass på tribunen i Vikingsskipet.

- Kan miste fokus
- Vi kan ikke nekte ham adgang, men det blir mye styr som kan få fokus bort fra den jobben vi egentlig skal gjøre her, sier landslagstrener Jarle Pedersen til Nettavisen.

Han understreker at han ikke tror det vil skje, og at skøyteledelsen heller ikke vil gjøre noe for å få Mueller fjernet fra hallen.

Men både Pedersen og Koss er klare på at de ikke kommer til å veksle et ord med Mueller i løpet av dagen.

- Vil ikke provosere
Selv skjønner ikke Peter Mueller oppstyret rundt at han er tilstede under økten.

- Det er ikke annerledes enn at andre personlige trenere som for eksempel Hans Trygve Kristiansen (som trener Sverre og Maren Haugli red.anm.) er her. Jeg skjønner ikke hvorfor min tilstedeværelse provoserer noen. Det er fritt frem for alle å være på tribunen her, sier Mueller til Nettavisen.

Likevel klarte han ikke å dy seg da Håvard Bøkko gikk rundt på isen. Mueller kom med klare tilrop til eleven underveis.

Mueller understreker at han ikke er kommet for å provosere.

- Alt jeg vil er at Håvard og Hege skal gjøre det best mulig. Det viktigste er at de presterer i OL i Vancouver senere i vinter, sier Mueller.

Trent godt
Heller ikke Håvard Bøkko ser noe problem at treneren hans gjennom de siste seks sesongene er tilstede.

- Jeg skjønner ikke at det kan være noe problem, sier Bøkko til Nettavisen.

Bøkko hadde en liten resultatmessig nedtur under verdenscupløpene i Nord-Amerika før jul. Han legger ikke skjul på at Peter Muellers treneravgang spilte en rolle i så måte. Men Bøkko forteller at han har fått trent godt i julen og tror han skal være på topp senere i vinter når det virkelig gjelder.

- Dessuten er det godt å ha treningsavtalen med Peter på plass, sier Bøkko.

Han legger ikke opp til noen formtopp under EM i Vikingskipet andre helgen i januar, den skal naturlig nok komme senere på vinteren.

-Det er selvfølgelig OL som er det store målet. For fire år siden var jeg der bare som deltaker. Denne sesongen går jeg for noe stort, bekrefter Bøkko.

Jobber med privat lag
Samtidig er det fortsatt mulig at denne sesongen blir hans siste på landslaget.

Peter Mueller fortalte til Aftenposten tidligere i romjulen at han fortsatt drømmer om å skape et privat lag med Bøkkoene sentralt. Senere sa flere idrettspersonligheter at det ville bli svært vanskelig. Det har også Skøyteforbundet tidligere sagt i klartekst.

Det knekker ikke Mueller.

- Det er så mange skeptikere der ute, men jeg velger å være optimist. Med de rette folkene på plass er alt mulig. Vi trenger bare en stor, bra sponsor, så vil vi være der, mener Mueller.

Treningsopplegget klart
Foreløpig må han altså nøye seg med å trene Bøkkoene utenom landslagssamlingene.

- Jeg har snakket med Håvard og Hege hver dag siden avtalen kom på plass. Jeg har blant annet gitt dem treningsopplegg. Det er fint å være tilbake, sier Mueller.

Det synes også Håvard Bøkko. Så langt har det blitt med barmarkstrening på grunn av sterk kulde og snø, men snart venter istrening.

- Det gir en trygghet å ha Peter tilbake rundt meg. Nå skal vi trene på is her på Hamar både nyttårsaften og 1. nyttårsdag. I tillegg blir det noen dager etter EM, avslutter Bøkko.

PS. Fredrik van der Horst kapret den fjerde og siste EM-plassen etter at han vant kvalifiseringen i Vikingskipet.