RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prøvde å gjøre som Cancellara

Foto: Jarle Fredagsvik
Sist oppdatert:
- Vi hadde fortjent en pallplass.

Etter å ha vist god form den siste tiden, var Vegard Stake Laengen det store norske håpet da U23-utgaven av Flandern Rundt ble arrangert lørdag.

Les også:Her er Norges håp i Flandern

Med selvtilliten på plass, var det en særdeles offensiv Stake Laengen som prøvde «å ta en Cancellara», da han angrep alene, med tre mil igjen til mål.

- Stake Laengen er ingen stor spurter, så vi hadde snakket om at han skulle angripe tidlig, forteller Gino van Oudenhove på telefon fra Belgia.

Satt perfekt i det
Angrepet til Stake Laengen satte for alvor fart på det allerede tøffe rittet. Bak han slet en større gruppe seg løs. Der var Norge representert ved Vegard Robinson Bugge. Med andre ord et drømmescenario for det norske laget.

Stake Laengen fikk aldri noen stor luke, men han kjørte så fort at mange av forfølgerne måtte slippe i gruppen som jaktet bak han. Etter hvert kom italienske Matteo Trentin seg opp til nordmannen, og rett etter det fikk ytterligere fem ryttere kontakt. Blant dem Robinson Bugge.

Vi hadde dermed en finale hvor to nordmenn var involvert, da det gjenstod en mil. Så sterkt har aldri et norsk lag gjort det i dette rittet.

Uheldige Robinson Bugge
Ni kilometer fra mål angrep Salvatore Puccio. Italieneren var sterk, og det ble tidlig klart at det var andreplassen nordmennene skulle kjempe om.

Vegard Robinson Bugge er den beste spurteren av de to nordmennene, og han har vanligvis en veldig god i spurter i små grupper. Men dessverre hadde stroppen på skoen til Robinson Bugge blitt ødelagt 15 kilometer fra mål, og han kunne derfor ikke vise hva han var god for i spurten.

- Uten den ødelagte skoen kunne han nok blitt nummer to, mener Van Oudenhove.

Det er en stolt Joker Merida-sjef vi snakket med etter målgang.

- Vi hadde lagt opp en plan og utførte den perfekt.

- Slik vi kjørte i dag hadde vi fortjent en pallplass, men vi hadde marginene litt i mot oss.

Beste norske resultat noensinne
Istedenfor en tur opp på podiet, måtte de norske rytterne ta til takke med en sjette- og en sjuendeplass. Det er Norges beste plassering i «ungdommens Flandern Rundt» noensinne. Fra før var Alexander Kristoffs tiendeplass fra 2009 det beste norske resultatet. Van Oudenhove trekker frem den gode laginnsatsen som ble lagt ned, som en suksessfaktor.

- Alle på laget kjørte strålende og gjorde jobben de var satt til.

- Det er ikke verst å kjempe mot de beste italienske rytterne. Vi var også et av de sterkeste lagene og kjørte meget godt. Når belgisk presse kommer bort til oss etter løpet, sier i grunn det sitt.

Hvordan er stemningen i laget etter rittet?

- Det er klart vi er litt skuffet, siden vi var så nære noe stort, men nå som den verste skuffelsen begynner å legge seg er vi først og fremst stolte.

Rittet var første del av "verdenscupen" eller nasjonscupen (som det strengt tatt heter) for U23-rytterne. Det norske laget var et rent Joker Merida-lag, som hadde ladet opp i Belgia i flere dager.

Resultater:
1. Salvatore Puccio (Italia) 04:28:36
2. Toms Skujins (Latvia) +18
3. Andzs Flaksis (Latvia) s.t.
4. Mathieu Teychenne-Coutet (Frankrike) s.t.
5. Matteo Trentin (Italia) s.t.
6. Vegard Robinson Bugge (Norge) s.t.
7. Vegard Stake Laengen (Norge) +21
8. Andris Smirnovs (Latvia) +45
9. Loic Desriac (Frankrike) s.t.
10. Yoeri Havik (Pays-Bas) s.t.
(...)
37. Vegard Breen (Norge) +1.01
50. Christer Jensen (Norge) +6.00

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere