RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Prøver å garanterer for OL-sikkerheten»

Foto: GRIGORY DUKOR / NTB Scanpix
Dmitrij Medvedev vil gjøre alt han kan for sikkerheten under Sotsji-OL.

Russlands statsminister Dmitrij Medvedev overlater ingenting til tilfeldighetene når det gjelder sikkerheten i Sotsji-OL.

I et intervju med Reuters forteller Medvedev en del om sikkerhetstiltakene som innføres rundt mesterskapet i den subtropiske byen ved Svartehavet.

Det som skaper mest bekymringer, er at området grenser til Nord-Kaukasus. Der holder islamske opprørere til. Der skjer det daglig voldelige episoder.

– Vi har en rekke trusler mot vårt land, og derfor jobber alle så hardt som mulig med sikkerheten. Spesialstyrkene og regjeringen som et hele prøver å garantere for sikkerheten i OL, sier Medvedev.

– Og det tror jeg vil skje, men det er klart at vi er nødt til å innføre en rekke tiltak for å sørge for at dette vil bli husket som spektakulære og ekstravagante leker, sier Medvedev.

Rundt hele byen er det installert videokameraer. Det eksisterer også planer om å bruke droner til overvåking i hele området fra Sotsji og til Kaukasus-fjellene.

Politi blir utstasjonert i hele området mellom byen og Nord-Kaukasus.

Opprørerne i Nord-Kaukasus har sitt utgangspunkt i de to separatistkrigene mellom Russland og Tsjetsjenia. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere