PARIS (Nettavisen): Storlaget fra Paris har fått en perfekt start på Ligue 1-sesongen. Syv seiere på de første syv kampene gjør at Mauricio Pochettinos mannskap har sanket 21 poeng av 21 mulige i hjemlig liga.

I Champions League har laget startet gruppespillet med en skuffende uavgjortforestilling mot Club Brugge.

Til tross for sportslig suksess i hjemlig liga, har det likevel til tider ulmet i den franske hovedstaden. Lionel Messi har fremdeles ikke slått ut i full blomst på banen etter overgangen fra Barcelona.

Etter søndagens storkamp mot Lyon ble det også rettet stort fokus på situasjonen som oppstod da Pochettino plukket Messi av banen kvarteret før slutt på Parc des Princess.

Robbie Thomson har fulgt PSG som ekspert for BeIN Sports i en årrekke. Han er tydelig på at Paris-klubben, med sine nærmest uendelige ressurser, uten tvil har sørget for at presset på klubben og manageren er stort.

- Det er ingen tvil om at det er press. Nøkkelen for Pochettino, og jeg synes han gjør en god jobb med det, må være å legge alt det til side og fokusere på det han kan gjøre. Han må være pragmatisk, sier Thomson til Nettavisen.

Se hele intervjuet med Thomson øverst i saken.

- Har ikke råd til det

PSG har de siste årene byttet trenere hyppig. Siden 2011 har klubben hatt fem ulike managere. Pochettino ble ansatt i januar 2021 etter at nåværende Chelsea-manager Thomas Tuchel fikk sparken.

Thomson påpeker at argentineren kommer inn i klubben med en annen tyngde enn flere av sine forgjengere.

- Han kommer som en tidligere kaptein i klubben (2000-2003). Mange tidligere spillere har trent PSG, men det har ikke alltid fungert. Det er ikke lett å trene PSG nå på grunn av presset. Det forventes at man vinner hver kamp, sier australieren som har bodd i Paris de siste 20 årene hvor han har fulgt klubben tett.

Med enormt forventningspress og store investeringer i spillerstallen er det tydelig at det eneste som er godt nok er Ligue 1-tittelen, samt det gjeve Champions League-trofeet.

I tillegg til Messi sikret sportsdirektør Leonardo seg flere store stjerner i sommer. Achraf Hakimi, Nuno Mendes, Gianluigi Donnarumma, Georginio Wijnaldum og Sergio Ramos er en fryktinngytende rekke med stjernesigneringer.

PSG-eksperten mener at Pochettino og hans trenerteam må konsentrere seg om kortsiktige mål heller enn tenke på hva de må oppnå mot slutten av sesongen.

- Man ser ikke nødvendigvis på det store bildet. Han må ta det mer dag for dag. Han kan ikke tenke «hvis vi ikke vinner Ligue 1, hvis vi ikke vinner Champions League innen to år så mister jeg jobben». Du har ikke råd til å se på det på den måten, sier Thomson tydelig.

Vant uten Messi

I onsdagens seriekamp borte mot bunnlaget Metz så det lenge ut til at PSG skulle gå på sesongens første poengtap i hjemlig liga. En overtidsscoring av Hakimi sørget imidlertid for at PSG tok alle tre poengene.

PSG måtte klare seg uten Messi som er ute med en liten kneskade. Argentineren er også utilgjengelig til lørdagens kamp mot Montpellier i Paris, noe Pochettino bekreftet på fredagens pressekonferanse..

Viasport-kommentator og Ligue 1-ekspert Paul Tomas Clay har naturlig nok fått med seg Messi sin start i Frankrike.

- Trykket rundt Messi som person er stort. Nivået hans i andre omgang i hjemmedebuten (mot Lyon) var langt unna det han viste i 1. omgang, for da var han god. Etter pause var han anonym frem til han ble byttet ut, sier Clay til Nettavisen.

Han ser at det for utenforstående kan se ut som en vel tøff avgjørelse av treneren, all den tid Messi ikke er vant til å bli byttet ut.

- Men han blir ikke tatt av banen av sportslige grunner, slik det først virket som det var. Det viste seg at han var skadet, så da blåser kanskje denne episoden over, sier Ligue 1-eksperten videre.

Han forstår Pochettino som ikke valgte å ta noen sjanser med sin store stjerne. Clay mener også at byttet kan forsvares sett ut fra prestasjonene etter pause i storkampen forrige helg.

- Pochettino tenker da på laget istedenfor spillerne. De må prestere for å få spille. Om de ikke lykkes så kan andre komme inn og avgjøre det. Innbytterne Icardi og Hakimi avgjorde jo den kampen. De ga også et løft til Neymar og Mbappe.

- Det er helt greit å gjøre det. Treneren har et ansvar ovenfor spillerne som de ikke tenker på selv. Det er total belastning, trykket rundt Messi som person. Det er den nye hverdagen for PSG-spillerne og det er litt innkjøringsproblemer, men de vil lykkes til slutt. Spillemessig kommer det til å løsne etterhvert, avslutter Clay.

Husk at Nettavisen viser samtlige Ligue 1-kamper i årene fremover. Sendingene ser du med et abonnement hos Nettavisen Pluss eller en annen Amedia-avis.

Nettavisen og Amedia har nemlig sikret de svært eksklusive rettighetene til å vise fransk toppfotball, frem til og med sesongen 2023/24. Alle med abonnement hos oss får kostnadsfri tilgang til kampene i den franske toppdivisjonen.